Ein-de-lijk is daar de trailer van De Vloek Van Lughus!

Maar dan heb je ook wat. Na alle tegenslagen door corona, van opnames die stilgelegd moesten worden tot figuranten die niet kwamen opdagen lijkt het nu dan eindelijk allemaal te gaan gebeuren. Binnenkort gaat De Vloek van Lughus draaien. De film waar we met z'n allen snoeihard aan gewerkt hebben en door alle tegenslag misschien wel extra bijzonder is geworden. Tot die tijd is er de trailer!Komt dat zien: De Eeuw van Mijn Moeder, vanaf 6 augustus, 22:10 NPO2

De voorstelling: De Eeuw van Mijn Moeder, gespeeld door topacteurs van Het Nationale Theater onder regie van Eric de Vroedt, is geregistreerd voor televisie en ik mocht voor aflevering twee bij CCCP de montage verzorgen.

 

Maar om zo'n toneelstuk, dat natuurlijk gemaakt is om live te bekijken, geschikt te maken voor televisie is nog best een hele opgave. De acteurs spelen bijvoorbeeld alles in een keer zoals ze zouden doen wanneer er publiek in de zaal zou zijn. Dat is dus niet zoals bij film of drama voor televisie waar het gebruikelijk is dat de scenes of stukjes van scenes afzonderlijk worden opgenomen. Vaak worden er dan meerdere takes gedraaid waarvan de beste stukken in de montage samengevoegd kunnen worden. Dan komt er ook nog eens bij dat deze specifieke voorstelling gemaakt is om van vier verschillende kanten te bekijken doordat de bezoekers rondom het podium zitten zoals bij een boksring. Hoe zorg je dan dat iedereen uiteindelijk de goede kant op kijkt op de televisie die je maar vanaf een kant bekijkt?

 

Een hele uitdaging dus maar ontzettend leuk om te mogen doen! Vooral ook omdat dit stuk gewoon de pan uit rockt. De teksten zijn zo sterk en treffend en de acteurs spelen het zo goed. Het heeft echt indruk op me gemaakt. En gezien de hoeveelheid lovende recensies ben ik echt niet de enige.

 

Op dit kiekje (fotocredit en natuurlijk televisieregie-credit: Mark de Cloe) werk ik bij CCCP aan de montage van aflevering twee.

 

De serie is vanaf 6 augustus om 22:10 bij NPO 2 te zien. En als je dat niet uitkomt kun je daarna natuurlijk nog bij NPO Start terecht.

 


Picturelock voor De Vloek Van Lughus!!

Kom maar op met die champagne want de montage van De Vloek Van Lughus zit op slot!

 

Bijna een jaar later dan de originele planning vanwege de maatregelen in verband met het corona-virus, maar daardoor zeker niet minder geslaagd.

 

Het is een ontzettend leuke film geworden en ik kan niet wachten komende Halloween op groot scherm te gaan kijken!

 

Tot in de bios?


Finale: De Slechtste Chauffeur van Nederland, vanavond bij RTL5

Ik werk al jaren mee aan het programma De Slechtste Chauffeur van Nederland waarin een aantal kandidaten, dat de verkeersregels en/of hun voertuig nu niet bepaald beheerst, de kans krijgt om wat bij te leren. Ja, het is een vorm van leedvermaak, absoluut. Want er is weinig zo grappig rondvliegend piepschuim, vallende velgen en daarbij de wanhoop op de gezichten van de bestuurders. Zeker in slomo. Maar uiteindelijk is het toch de bedoeling dat ze wat hebben opgestoken. Maar dit seizoen.... Vanavond de laatste aflevering van De Slechte Chauffeur van Nederland '21, 20:30 bij RTL 5. Hiernaast zie je de eerste.De vloek Van Lughus wordt opgenomen!

 

 

Leuk: figureren in de film die ik zelf monteer!

 

Gelukkig worden de laatste scenes van de film De Vloek van Lughus van Sjoerd de Bont opgenomen en mag ik een dagje op de set komen figureren als: Hysterische giller.

 

Ik weet nog niet of ik ga sneuvelen op de snijtafel maar die rol was me op het lijf geschreven!


The show must go on!

Helaas zijn de laatste draaidagen voor de film De Vloek Van Lughus van regisseur Sjoerd de Bont vanwege de reglementen omtrent het corona-virus uitgesteld. Dat is natuurlijk zeer begrijpelijk maar betekent ook dat de montage niet volgens originele planning deze maand op slot kan.  Dat de draaidagen zo uiteen lopen betekent een uitdaging voor make-up maar ook voor editing gezien de jeugdige spelers. Het moet natuurlijk niet zichtbaar zijn dat de kinderen ouder zijn geworden.

 

Aannemelijk is dat De Vloek Van Lughus voor Halloween 2021 in de bios zal verschijnen.

 

Corona of geen corona, actualiteiten en dus programma's zoals Regioned gaan door. Dat moet natuurlijk ook. Met de nodige maatregelen zoals plexiglas tussen redacteur en editor, regelmatig handen wassen en een afstand van 1.5 meter waarborgen is het even anders dan normaal, maar kunnen we toch een fijne compilatie van het regionale nieuws brengen.

 

The show must go on!


Vanaf 4 maart 21:30 bij Net 5: Olcay & Huiselijk Geweld

Huiselijk geweld is een groot probleem in ons land. Enerzijds door de enorme omvang: elke 6 minuten komt er bij een instantie wel een melding binnen en jaarlijks worden 200.00 volwassenen en 190.00 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld.* Daarnaast ligt er nog steeds een enorm taboe op het onderwerp. 

 

In deze serie van Net 5 onderzoekt Olcay Gulsen onder andere de impact op kinderen, spreekt zij met slachtoffers en plegers en komen deskundigen aan het woord. Haar eigen ervaringen met huiselijk geweld zijn door alle afleveringen heen verweven.

 

Het is een heftige serie, dus als je gaat kijken zet dan de tissues maar klaar.


Work in Progress: De Vloek van Lughus

Lekker in alle comfort van mijn eigen set begonnen met de montage van De Vloek van Lughus. Een spannende, verrassende en ook nog grappige film waarvan het verhaal zich afspeelt tijdens Halloween in Tiel.


Stem op De Brief Voor Sinterklaas!

Dat is leuk!

 

 'De brief voor Sinterklaas' is genomineerd voor de Zapp Awards 2020!

Je kunt op deze leuke film stemmen in de categorie: 'Beste Jeugdfilm NL' via deze link:

 

www.zapp.nl/programmas/zappawards

 

Je kunt trouwens op al jouw favoriete series, YouTubers, online series, familieseries en nog veel meer stemmen. De Brief Van Sinterklaas is te vinden bij stemmogelijkheid 8: Beste Jeugdfilm NL

 

Ik zou het supertof vinden als je je stem op ons Sinterklaasverhaal zou uitbrengen! Studio Lasogne is gepimpt!

 

 

En hoe? De leukste werkkamer van Hilversum - die van mij natuurlijk - heeft een flinke make-over gekregen.

 

Ik had al een super uitzicht maar heb daarbij een spik-splinter-nieuwe en supersnelle Mac met fijne afkijk en een stel goddelijke Genelec boxen aangeschaft. Hierdoor is thuiswerken echt ideaal geworden!


Trailer De Brief voor Sinterklaas

 

MAKKERS STAAKT UW WILD GERAAS!

Want hier is de trailer van  DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS!

 

Vanaf 9 oktober in de bioscoop te zien. Ik hoop dat jullie allemaal gaan kijken naar deze hartverwarmende film van Messercola met een heleboel Pieten, kinderen en niemand minder dan de échte Sinterklaas.Viewing bioscoopfilm "De Brief Voor Sinterklaas" bij Cinemeta

Vandaag komt distributeur Paradiso kijken naar de definitieve montage van "De Brief Voor Sinterklaas". Een prachtige, lieve, aangrijpende maar ook grappige familiefilm rondom het Sinterklaasfeest die vanaf 9 oktober in de bioscopen zal gaan draaien. De regie is in handen van Lucio Messercola en ik heb de montage mogen verzorgen.

 

De voormontage heb ik in mijn eigen studiootje gemaakt, de eindmontage bij Cinemeta. En dat is toch weer een beetje thuiskomen!  Zij gaan daar nu verder met audionabewerking, visual effects en de kleurcorrectie.

 

Nu al apetrots op het resultaat en kan-nie wachten tot de film helemaal af is!Best editing in de pocket!

 

Het staat er echt: Editor of the Month!

 

 

Superblij met deze prijs op het 12 M Filmfestival in Cluj-Napoca Roemenië met de leukste short van 2018: FLASHBACKNRC lovend over Terreur

 

 

"De winnaars van de geschiedenis laten nu eenmaal weinig ruimte voor de verhalen van de verliezers. In Terreur komen alle verhalen op voorbeeldige wijze samen", schrijft Arjen Fortuin op 4 april in NRC.

 

 

Fijn om na weken hard werken aan deze serie van Topkapi zo'n mooie recensie te lezen.


Terreur - Vanaf 3 april wekelijks op NPO2 om 20:25

Binnenkort is de documentairereeks genaamd Terreur van producent Topkapi op tv.  En deze serie is nog zoveel veel meer dan een interessante geschiedenisles.

 

Met als onderwerp het hoe en waarom achter verschillende terreuraanslagen, gezien vanuit daders en ook slachtoffers, geeft dat flink wat stof tot nadenken. Want wie of wat de terrorist is, heeft alles te maken met vanuit welk of wiens standpunt je het conflict bekijkt.

 

De beelden zijn prachtig gedraaid, fris gemonteerd en gecombineerd met vette muziek en verhelderende graphics.

 

Ga vooral kijken, je krijgt er geen spijt van!Het regent nominaties op het Noordelijk filmfestival voor Flashback

Donderdag 10 november ging  'Flashback' een film van Sjoerd de Bont, in premiere op het Noordelijk filmfestival. Een spannende short gemaakt in het kader van het 48hr filmproject van Leeuwarden met lekker veel bloed en die ik heb mogen monteren.

 

Dat resulteerde in een waterval aan nominaties namelijk voor:

- beste regie;

- beste muziek;

- beste actrice;

- beste script;

- beste montage;

- beste cinematografie;

- beste poster. (Die zie je hiernaast. Of als je op je telefoon zit hieronder.)

 

De eerste prijs, en volgens mij zeer terecht, voor beste sounddesign en de film won ook de publieksprijs. Verder eindigde Flashback als derde in de race om de beste film.

 

Niet slecht, toch?

 

De film is nu tijdelijk te zien bij m'n Portfolio.Met emmerlijst naar Boring Oregon

Tijdens onze roadtrip door het westen van de Verenigde Staten, onderweg van Portland naar San Francisco, hebben we nog even het pittoreske plaatsje Boring in Oregon, bekend uit de Netflix-serie Everything Sucks, aangedaan.

Graag wilde ik net als de toeristen in de serie even op de foto bij het Welcome to Boring-bord en dat leverde me deze selfie op. Dat item op mijn emmerlijst is dus doorgestreept!

Helaas behoort Everything Sucks bij de stormvloed aan series die Netflix heeft gecanceled dus komt er geen tweede seizoen.Let op, 8 maart komen de Marsmannetjes!

Leuk! De trailer van Mannen van Mars is er! 8 maart komt deze comedy van Nijenhuis & Co Film en met regie van Hans Somers in de bios.

 

Voor deze film heb ik film-editor Haukje Heuff geassisteerd en de voormontage van de (volgens mij dan) leukste scenes van de film mogen maken!Sinterklaas aan het vloggen geslagen?!

Vandaar dus dat hij mij moest vragen,

en dat ging zeer amicaal,

Deze vlogs te monteren,

opdat hij ze kan demonstreren,

middels zijn eigen Sint-Tube kanaal.

 

Hiernaast zie je het eerste exemplaar,

Nu nog work in progress maar spoedig volgen er een paar.S.O.S Mijn vakantie is een hel - Opgeven kan nog!

Sinds enige weken ben ik full-time aan de slag als zelfstandig editor in het team dat S.O.S. Mijn vakantie is een hel klaarstoomt bij Zodiak Nederland. Een erg uitdagende klus want scriptloos soort van guerrilla-stijl draaien betekent veel te doen in de montage! Vanaf 5 september 20:30 is het programma dat wordt gepresenteerd door John Williams en Kaj Gorgels, wekelijks bij RTL5 te bewonderen. Maar voor het zover is kun je, mocht jouw vakantie een hel zijn nog gewoon opgeven via: 06 11 911 112.

 


Vierdaagse Vloggen!

Wanneer twee basisscholen fuseren in een nieuw gebouw dan is dat best een heftige gebeurtenis voor de kinderen. Vandaar dat de schoolleiding Ricardo heeft ingeschakeld om tijdens de vierdaagse een aantal vlogs te maken en de kinderen daarbij te inspireren ook zelf te vloggen. Zo verloopt de fusie een stuk soepeler en kennen de leerlingen mekaar al een beetje voordat ze naar het nieuwe schoolgebouw gaan na de zomervakantie.Productie, regie en editing voor Eventim

Altijd leuk om mensen te verrassen. Met presentator en cameraman ging ik op pad, om kris kras door het land namens Eventim mensen vrijkaarten voor de musical Elisabeth in Concert aan te bieden. 

 

Hier zie je eentje uit deze serie.

 

Op de Facebookpagina van Eventim is deze video op dit moment al 8488 keer bekeken en dat aantal blijft groeien! De rest van de serie zal komende week op Facebook verschijnen!En dat is selectie 8....

 

Die bubbels komen steeds dichterbij want Mijn stuk Geluk is wederom geselecteerd. Ontzettend tof natuurlijk maar omdat het een Aziatisch festival betreft namelijk: Shanghai Pride Film Festival is hiermee Mijn Stuk Geluk zometeen op vier continenten vertoond! Ja, dat vind ik leuk!!Bij de tiende selectie trek ik een fles bubbels open!

De zevende selectie is binnen! Mijn Stuk Geluk, ofwel My Piece of  Happiness zoals de short daar zal heten, wordt op dinsdag 6 juni op het Connecticut LGBT Film Festival vertoond! Hiermee is ook het derde continent voor Mijn Stuk Geluk een feit! Hiervoor hadden we natuurlijk al Europa en Zuid Amerika!Mijn Stuk Geluk naar Peru!

Muchos Blij!

 


Vijfde nominatie voor Mijn Stuk Geluk

Zojuist is Mijn Stuk geluk voor de vijfde maal geselecteerd voor een festival en dit maal voor het FEC Festival - European Short Film Festival minimarket in Reus in Spanje. Het gaat plaatsvinden van 29 maart tot en met 1 april (geen grapje).

 

Eerder kon het geluk van superster Hetty Heyting al niet stuk toen zij de eerste prijs voor beste actrice in de wacht sleepte bij het Renaissance Film Festival voor haar rol als Bep! Of nou ja, geluk geluk, ze is gewoon echt heel erg goed! Bij het 48 hrs van Utrecht waar deze film origineel voor is gemaakt won zij namelijk ook al samen met Marloes van den Heuvel de eerste prijs voor beste actrice!KWARTET voor Mijn Stuk Geluk

Mijn Stuk Geluk heeft een vierde selectie in de wacht gesleept! De short maakt nu ook kans op de Audience Award Best LGBTQ short film 2017 in Missoula Montana 


Mijn Stuk Geluk geselecteerd voor de Roze Filmdagen

 

En dat is alweer de derde selectie voor "Mijn Stuk geluk", de korte film die in 48 uur werd gemaakt tijdens het 48hrs festival van Utrecht 2016. Hiervoor is de productie ook al geslecteerd voor het New Renaissance Film Festival en het Thessaloniki International Film Festival.

Roze filmdagen:

 

Wanneer? Van 9 tot en met 19 maart 2017 

 

Waar? Het Ketelhuis, Cultuurpark Westergasterrein te Amsterdam

 

Waarom? Omdat dit alweer de 20e editie is van dit immer gezellige en verrassende (zo lees ik op hun Facebookpagina) filmfestival waarvan de films, inzendingen van over de hele wereld trouwens, binnen het LGBTQ thema vallen.


Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht