Mond Appétit: Smaakt naar meer!

Met Team Tram 17 onder leiding van Sjoerd de Bont hebben we weer eens meegedaan met het 48 Hour film Project van Utrecht ofwel 'wedstrijdje filmmaken in een weekend'. Het resultaat daarvan (dat je hiernaast kunt zien) leverde ons de tweede prijs voor beste film op! 

 

Ondanks dat we de keus tussen twee wel heel aparte genres hadden, namelijk food- of revengefilm (zijn dat eigenlijk wel genres?), is het regisseur Sjoerd en schrijver Jeroen van der Zee gewoon gelukt om niet één maar beide thema's zeer succesvol te verwerken in het scenario voor onze korte film: Mond Appétit.

 


Aangezien ik de graveyard shift draaide, ging ik de montage natuurlijk niet thuis doen met een slapende dochter in de kamer ernaast, maar werkte ik op het kantoor van mijn goede vriend Rob Peters. Nee, ik moest een beetje herrie kunnen maken en met behulp van een regelmatig luid brullende acteur in onze horror comedy is dat goed gelukt. Maar een nominatie beste montage: dat is helaas niet gelukt. Een kleine teleurstelling aan mijn kant was daar wel omdat ik vind dat de montage echt goed werkt en de kijker met lekker tempo en de juiste vibe door het verhaal trekt. Vooral over mijn ritme ben ik te spreken en toen ik dit samen zag gaan met de geluidseffecten en de muziek (helemaal uit LA!) vond ik het ontzettend goed werken met elkaar. Echt teamwork! En natuurlijk ontzettend blij dat ik aan zo'n vermakelijke film met ook zeer goed beeld en spannend licht mee heb mogen werken!

Wat trouwens ook vrij vermakelijk is, is dat deze film deels bij mijn tandarts is opgenomen en ik daar stomtoevallig de maandag na het wedstrijdweekend een afspraak had. Geen gaatjes hoor!  Maar grappig om meteen weer in die wachtruimte en behandelkamer te zijn. Want hoe vaak kom je als editor nou op de set?

Dit was zeker niet mijn eerste 48 hrs maar wel een van de betere. Bovendien is de beste prijs voor haar en make up, volkomen terecht, gevallen in de handen van onze make-up artiesten. Hoe kan het ook anders als je dit je interpretatie is van een tandarts is! Verder nominaties voor onze jonge getalenteerde actrice, bevlogen regisseur en voor het levende soundontwerp. Geen Filmapalooza dit keer maar toch ook zeker niet onopgemerkt naar huis gegaan!

 

Mijn felicitaties voor het hele team! Dat smaakt toch naar meer?


Voormontage Bennie

Een paar dagen per week mag ik Sándor Soeteman en Tim Straver helpen met de montage van Bennie. Bennie is een achtdelige serie naar idee van Barry Atsma over, hoe kan het ook anders: Bennie. 

 

Bennie heeft het syndroom van Down en vindt, nu hij 18 jaar oud is geworden, dat hij groot is. Het liefste zou hij verhuizen naar een eigen kamer op een woongroep.

 

Bennie en zijn droom staan centraal, maar de serie gaat ook over de rest van het gezin. Dat geeft je als buitenstaander een inkijkje in hoe het is om een zoon of broer met down te hebben. 

 

Leuke serie om aan mee te mogen werken!

 

In 2025 te zien bij Videoland.

 

 Bon Bini Bangkok Nights PLATINA !

 

 

En dan knipper je misschien twee keer met je ogen en dan is-ie alweer platina!

 

Behalve dat het natuurlijk ontzettend leuk is dat een film waar ik aan heb mogen werken zo'n succes heeft behaald, vind ik het helemaal fantastisch dat zo'n groot aantal mensen (400.000 !) de weg heeft gevonden naar de bioscoop om een potje te lachen.

 

Ja, daar word ik gewoon blij van. 


Bon Bini: Bangkok Nights op slot!

 

 

En dat moet natuurlijk gevierd worden.

 

Een beetje later dan verwacht, net als die hele picture lock ;-) Maar wat zou het? Gezelligheid kent geen tijd.

 

Vanaf 20 december kun je deze film bekijken in je eigen bios.

(Onbeskofter dan ooit)

vlnr: Sonja Visser, Annelies van Woerden, Peter Alderliesten, Pieter van Rijn


Montage assistentie voor Bon Bini 4: Bangkok Nights

 

Sinds juli full-time aan de slag in de rol van montage-assistent van de nieuwe film van Jandino Asporaat: 'Bon Bini 4: Bangkok Nights', geproduceerd door Kaap Holland Film.

 

En ik heb het ontzettend naar mijn zin want het is elke dag weer tof om te zien hoe de film steeds beter wordt.

 

Maar wat het werk echt leuk maakt, is dat deze film zo grappig is dat we elke dag wel een paar keer in een deuk liggen. Het is een berg hysterische onzin met grove en soms bijna kinderlijke... wat zeg ik? Ronduit kinderlijke grappen die gewoon knallend goed entertainment opleveren. Nu al.

 

Hopelijk vindt het publiek de film net zo leuk als ik het vind om eraan mee te mogen werken.

 

Ergens in december in de bioscoop!

 


Vanavond: De Slechtste Chauffeur van Nederland bij RTL5

Ik had nooit gedacht, toen ik in 2011 net terug uit New York van een cursus aan de film academy en regelrecht door kon naar Enschede om op locatie te monteren aan het eerste seizoen van De Slechtste Chauffeur van Nederland, dat dit programma zo lang zou gaan lopen. 

 

Destijds vonden we zo'n afvalrace nog best iets fris en werd het uitgezonden door BNN. Vandaag de dag zijn we alweer miljoenen afvalraces verder. Maar De Slechtste is nog steeds onderdeel van het programma van RTL, die vanaf het van het vierde seizoen het stokje van BNN heeft overgenomen. En zo loopt deze show al 13 jaar dus. En dat is best lang. Ik heb aan bijna alle seizoenen meegewerkt dus enige trots voel ik nu ik zie dat-ie weer op primetime geprogrammeerd staat.

 

 

En wel vanaf vanavond dus om 20:30 bij RTL5.


Champagne bij de première van Paved Paradise!

Wat een feestelijke avond in Tuschinski! 

 

En wat ontzettend leuk om hierbij te zijn en deze documentaire en dus ook bioscoopfilm (!) op groot scherm te zien. Ik kan het iedereen aanraden. Ga vooral even naar deze website: stopthefoodfight.nl voor de data en locaties waar je zelf deze docu kunt gaan bekijken.

 

De reacties in de zaal waren ronduit positief en er werd goed gelachen op de juiste momenten. En dat terwijl de boodschap die deze film vertelt: namelijk dat biologische landbouw juist nadelig voor de biodiversiteit is, er eigenlijk een van bittere ernst is. En een die dus iedereen aangaat. Want als 'we' zo doorgaan met onze voedselvoorzieningen dan werken we de planeet nog naar z'n grootje.

 

Wat goed ook dat de documentaire ook een mogelijke oplossing biedt en deze helder en begrijpelijk beargumenteert.

 

Waar wacht je nog op?Stop the Food Fight

Rap naar: stopthefoodfight.nl 

 

Want: vanaf 22 maart tot 1 mei kun je de film: The future of Food daar gratis gaan zien om gewauwd te worden en te ontdekken dat het hokje waar je in zit toch misschien niet het antwoord is op de enige vraag er toe doet en luidt: Hoe zorgen we dat onze aarde én groen én leefbaar is én alle bewoners die erop zitten genoeg te eten hebben?

Gaan ze trouwens in de Tweede Kamer ook doen. Want op aanvraag van kamerlid Derk boswijk wordt-ie daar 22 maart vertoond. En ik ben echt donders benieuwd wat voor effect dat gaat hebben. Daarna gaat de film op tour door Nederland en België waarbij het publiek met de sterren van de film Hidde en Joris en regisseur Karsten in discussie kan gaan over die prangende vraag waar asap een antwoord op moet komen. 

En als je dan toch bezig bent ga dan binnenkort ook even naar Paved Paradise in de bioscoop. Je komt er gegarandeerd verlicht weer uit!


IJsmeesters: een koud kunstje seizoen 2

Het tweede seizoen van IJsmeesters: een koud kunstje, waar je vanavond aan kunt beginnen, vind ik echt vele malen leuker dan ik verwachtte toen ik werd gevraagd aan deze serie mee te werken. Niet die ijsmeesters van: It giet net oan trouwens, maar professionele kunstenaars die gigantische blokken ijs te lijf gaan met kettingzagen en allerlei andere stoere tools. En dat dan in slomo. Supergaaf. Natuurlijk is het 'gewoon' een afvalrace met mensen die ergens heel goed in zijn en waarvan de beste er met de prijs vandoor gaat. Maar ook als je misschien niet zo van spelprogramma's houdt, is het fantastisch om te zien hoe die blokken ijs tot adembenemende sculpturen worden getransformeerd . Vanavond aflevering 1 bij SBS6.


Blij dat ik snij en blij met wat ik snij

Vanochtend zat ik bij de zwemles van mijn dochter met mijn telefoon te spelen en zag ik een essay van Rutger Bregman waarvan ik nu denk dat meer het zouden moeten lezen: Nee, je bent niet goed zoals je bent. Hij bespreekt daarin het concept morele ambitie en legt uit hoe belangrijk het is dat je je talent gebruikt om de wereld beter te maken. 

Ik doe dat dus niet.

Ik ben editor geworden omdat ik monteren leuk vind. Voor mezelf. Natuurlijk ook om de boterhammen en onze hypotheek mee te betalen, maar het is in eerste instantie dat wat ik leuk vind om te doen.

Maar soms is iets monteren niet alleen leuk. De documentaire The Future of Food vertelt zo’n belangrijk verhaal, dat is meer dan leuk om te maken. Het geeft ook een gevoel van nut te zijn*.

Nu weet ik dat ik in mijn vakgebied, de inhoudelijke montage, veel gedaan heb voor deze film. Qua morele ambities vooraf viel het best wel mee.

En toch ben ik achteraf gezien trots op mijn bijdrage omdat dat belangrijke verhaal dat ik mocht monteren, namelijk: dat wij mensen een antwoord moeten vinden op de belangrijkste vraag van dit moment die luidt “Hoe houden we de aarde groen en leefbaar en zorgen we ervoor dat er genoeg voedsel is om de groeiende bevolking te voeden?", luid en duidelijk overkomt.

Bovendien werd ik zo blij van me nuttig voelen, dat ik na de montage van deze film een goedbetaalde baan heb afgeslagen die wel goed was voor mijn carrière maar niet zozeer voor de wereld.

En nu ik hoor je al denken: "Denk je nu dat je Greta heet of zo?"** 

Nee, dat niet. En ik ben ook zeker geen Lucia Coulter of een van die andere superhelden die Bregman aanhaalt (en echt veel te hoog gegrepen zijn voor klootjesvolk zoals ik).

Maar ik denk wel dat het goed mogelijk is dat wat de film suggereert (dat het antwoord niet te vinden is in een van de kampen waar we nu mee te kampen hebben) hedendaagse superhelden met die morele ambities zal inspireren en ze kan helpen het verschil te gaan maken.

Dus ga ‘m alsjeblieft kijken. Bijvoorbeeld bij de nationale premiere op 17 oktober als onderdeel van de World Food day Show in pakhuis de Zwijger.

 

Dan heeft toch ook mijn leven zin gehad. Helemaal als jij een van die superhelden bent.

 

 

*Natuurlijk denk ik dat het brengen van entertainment en daarmee mijn werk als editor van belang is. Minder belangrijk dan het redden van de planeet, maar wel belangrijk om bijvoorbeeld niet totaal door te draaien tijdens een lockdown vanwege een veel te lang durende pandemie. Daarover lees je meer in dit blog: Gotham “Wegens corona” een goede plek om te zijn.

 

**Wanneer ik op sociale media zeg dat ik deze week niet een, maar twee keer naar de sportschool ben geweest ik op 12 veren in mijn reet kan rekenen. Als ik zeg dat ik geloof dat ik een significante bijdrage heb geleverd aan een film die gaat helpen met het beantwoorden van een de belangrijkste vragen van het moment, dan loop ik het risico om arrogant genoemd te worden. Wat is dat toch? Ja, een andere discussie, maar toch.


Halloween staat alweer voor de deur

 

De ideale tijd om lekker De Vloek van Lughus te kijken!

 

En daarom hebben ze wat leuks bedacht:

 

ONTMOET DE STERREN VAN DE FILM

 

Wil jij de hoofdrolspelers van de film ontmoeten? Koop dan nu tickets (inclusief meet & greet en een drankje) voor de speciale filmvertoning in CulturA en Zo in Nootdorp 30 oktober tijdens de mini Halloween-tour! 

 

Bekijk de film samen met de cast en stel na afloop al je vragen en ga op de foto met je favoriete karakter.

 

We maken er één groot Halloween-feest van. Kom jij ook?

 

Dan maak je nog kans op een prijs ook!

 


Weer enorm veel slechte chauffeurs...

Het duurt nog wel even voordat het dertiende seizoen van De Slechtste Chauffeur van Nederland bij RTL te zien is; de opnamedagen en de montage zijn in volle gang. 

 

Elke kandidaat (mét rijbewijs) wordt tijdens diverse opdrachten gevolgd door twee of drie camera's, nog twee in de auto zelf en nog een heleboel over het parcours verspreid. Audiotracks lopen soms wel op tot de 64. En dat is veel in de montage maar nog wel te overzien.

 

Het zijn de hoeveelheden blunders van de deelnemers die echt niet te tellen zijn. De meesten zullen de uitzending ook niet halen want we hebben te veel om uit te kiezen.

 

Tja... Is dat dan om te lachen of eerder om te huilen?

 

Begin 2023 kun je zelf bepalen of je het om te lachen of om te huilen vindt.Op 't podium, daarna snel weer achter de knoppen

Kijk mij nou! Even helemaal uit mijn comfortzone op het podium bij de première van de documentaire "The Future of Food", geproduceerd door SugarRush Film.

 

Maar ik heb als editor bij de inhoud van deze documentaire ook echt een grote rol gespeeld, en dat was me een eer. Want het verhaal van tovenaar Hidde en profeet Joris is volgens mij voor iedereen van belang. En dan bedoel ik ook iedereen.

 

Want hoe houden we onze aarde groen, leefbaar en zorgen we dat er genoeg voedsel is om de groeiende bevolking te voeden? Dat is toch de belangrijkste en misschien wel enige vraag waar met spoed een wereldwijd antwoord op moet komen? 

 

Ik hoop (ik denk dus) dat deze film wel een bijdrage aan dat antwoord kan leveren! Picturelock voor de Tovenaar en de Profeet!

 

Yes, picturelock! Samen met Hidde Boersma en Joris Lohman het beeld van De Tovenaar en de Profeet deze week bij Sugar Rush Film op slot gedaan.

 

Deze surrealistische documentaire over de toekomst van ons voedsel met daarin worstelingen en tunnelvisies, grote openbaringen,

wetenschap én geweld, wordt binnenkort op de bekende festivals vertoond.

 

"Wegens corona" met een iet-wat alternatieve en vooral flexibele werkwijze gemaakt, maar wel vet geslaagd. Ik hoop dat je gaat kijken!

 

 

 Als je me zoekt, zit ik in m'n hok...

Hoelang is thuiswerken al de norm? Ik weet het niet eens meer...

 

Gelukkig dan maar dat ik, in mijn fijne kantoortje kan werken aan de documentaire: "De Tovenaar en de Profeet, en de tweestrijd over hoe een groene wereld met voldoende voedsel voor iedereen, werkelijkheid wordt",  onder leiding van Hidde Boersma, Joris Lohman en geproduceerd door Sugar Rush Film.

 

Want of de profeet of de tovenaar gelijk heeft, is nog maar de vraag. Zeker gezien ze beiden de wetenschap aan hun zijde hebben. En dan is er ook nog een coloradokevermepper.

 De Vloek van Lughus te zien via Pathé

 

Dat waar we met het hele team zo hard aan gewerkt hebben is toch niet gelukt. Er zijn een paar bioscoopzalen die de film draaien maar de grote landelijke release waar we zo ontzettend op hoopten en onze stinkende best voor gedaan hebben is uitgebleven. Dat is voor ons team erg jammer maar, al zeg ik het zelf, misschien ook wel voor onze doelgroep. Want er is al een tijdje niet zo veel te zien voor de kinderen van rond de 10 jaar oud in de bioscoop.

 

De recensies zijn tot op heden redelijk positief en ik kan me er goed in vinden. Voor de muziek en de cinematografie zijn zelfs al wat nominaties en prijzen in de wacht gesleept!

 

Gelukkig is zonder al te veel gedoe de film te streamen via Pathe. Via dit filmplatform: www.pathe-thuis.nl, kun je makkelijk en zonder abonnement een film 'huren' of 'kopen'. Zo dus ook De Vloek van Lughus!

 

Ik heb het zelf gedaan op Halloween. Mijn dochter Loïs vond de film geweldig. En ik vind 'm toch ondanks alles ook best goed gelukt. Ik hoop dat veel mensen de weg naar Pathé weten te vinden!

 

 


Ein-de-lijk is daar de trailer van De Vloek Van Lughus!

Maar dan heb je ook wat. Na alle tegenslagen door corona, van opnames die stilgelegd moesten worden tot figuranten die niet kwamen opdagen lijkt het nu dan eindelijk allemaal te gaan gebeuren. Binnenkort gaat De Vloek van Lughus draaien. De film waar we met z'n allen snoeihard aan gewerkt hebben en door alle tegenslag misschien wel extra bijzonder is geworden. Tot die tijd is er de trailer!Komt dat zien: De Eeuw van Mijn Moeder, vanaf 6 augustus, 22:10 NPO2

De voorstelling: De Eeuw van Mijn Moeder, gespeeld door topacteurs van Het Nationale Theater onder regie van Eric de Vroedt, is geregistreerd voor televisie en ik mocht voor aflevering twee bij CCCP de montage verzorgen.

 

Maar om zo'n toneelstuk, dat natuurlijk gemaakt is om live te bekijken, geschikt te maken voor televisie is nog best een hele opgave. De acteurs spelen bijvoorbeeld alles in een keer zoals ze zouden doen wanneer er publiek in de zaal zou zijn. Dat is dus niet zoals bij film of drama voor televisie waar het gebruikelijk is dat de scenes of stukjes van scenes afzonderlijk worden opgenomen. Vaak worden er dan meerdere takes gedraaid waarvan de beste stukken in de montage samengevoegd kunnen worden. Dan komt er ook nog eens bij dat deze specifieke voorstelling gemaakt is om van vier verschillende kanten te bekijken doordat de bezoekers rondom het podium zitten zoals bij een boksring. Hoe zorg je dan dat iedereen uiteindelijk de goede kant op kijkt op de televisie die je maar vanaf een kant bekijkt?

 

Een hele uitdaging dus maar ontzettend leuk om te mogen doen! Vooral ook omdat dit stuk gewoon de pan uit rockt. De teksten zijn zo sterk en treffend en de acteurs spelen het zo goed. Het heeft echt indruk op me gemaakt. En gezien de hoeveelheid lovende recensies ben ik echt niet de enige.

 

Op dit kiekje (fotocredit en natuurlijk televisieregie-credit: Mark de Cloe) werk ik bij CCCP aan de montage van aflevering twee.

 

De serie is vanaf 6 augustus om 22:10 bij NPO 2 te zien. En als je dat niet uitkomt kun je daarna natuurlijk nog bij NPO Start terecht.

 


Picturelock voor De Vloek Van Lughus!!

Kom maar op met die champagne want de montage van De Vloek Van Lughus zit op slot!

 

Bijna een jaar later dan de originele planning vanwege de maatregelen in verband met het corona-virus, maar daardoor zeker niet minder geslaagd.

 

Het is een ontzettend leuke film geworden en ik kan niet wachten komende Halloween op groot scherm te gaan kijken!

 

Tot in de bios?


Finale: De Slechtste Chauffeur van Nederland, vanavond bij RTL5

Ik werk al jaren mee aan het programma De Slechtste Chauffeur van Nederland waarin een aantal kandidaten, dat de verkeersregels en/of hun voertuig nu niet bepaald beheerst, de kans krijgt om wat bij te leren. Ja, het is een vorm van leedvermaak, absoluut. Want er is weinig zo grappig rondvliegend piepschuim, vallende velgen en daarbij de wanhoop op de gezichten van de bestuurders. Zeker in slomo. Maar uiteindelijk is het toch de bedoeling dat ze wat hebben opgestoken. Maar dit seizoen.... Vanavond de laatste aflevering van De Slechte Chauffeur van Nederland '21, 20:30 bij RTL 5. Hiernaast zie je de eerste.De vloek Van Lughus wordt opgenomen!

 

 

Leuk: figureren in de speelfilm die ik ook zelf monteer!

 

Gelukkig worden de laatste scenes van de film De Vloek van Lughus van Sjoerd de Bont opgenomen en mag ik een dagje op de set komen figureren als: Hysterische giller.

 

Ik weet nog niet of ik mezelf ga laten sneuvelen op de snijtafel maar die rol is me op het lijf geschreven!


The show must go on!

Helaas zijn de laatste draaidagen voor de film De Vloek Van Lughus van regisseur Sjoerd de Bont vanwege de reglementen omtrent het corona-virus uitgesteld. Dat is natuurlijk zeer begrijpelijk maar betekent ook dat de montage niet volgens originele planning deze maand op slot kan.  Dat de draaidagen zo uiteen lopen betekent een uitdaging voor make-up maar ook voor editing gezien de jeugdige spelers. Het moet natuurlijk niet zichtbaar zijn dat de kinderen ouder zijn geworden.

 

Aannemelijk is dat De Vloek Van Lughus voor Halloween 2021 in de bios zal verschijnen.

 

Corona of geen corona, actualiteiten en dus programma's zoals Regioned gaan door. Dat moet natuurlijk ook. Met de nodige maatregelen zoals plexiglas tussen redacteur en editor, regelmatig handen wassen en een afstand van 1.5 meter waarborgen is het even anders dan normaal, maar kunnen we toch een fijne compilatie van het regionale nieuws brengen.

 

The show must go on!


Vanaf 4 maart 21:30 bij Net 5: Olcay & Huiselijk Geweld

Huiselijk geweld is een groot probleem in ons land. Enerzijds door de enorme omvang: elke 6 minuten komt er bij een instantie wel een melding binnen en jaarlijks worden 200.00 volwassenen en 190.00 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld.* Daarnaast ligt er nog steeds een enorm taboe op het onderwerp. 

 

In deze serie van Net 5 onderzoekt Olcay Gulsen onder andere de impact op kinderen, spreekt zij met slachtoffers en plegers en komen deskundigen aan het woord. Haar eigen ervaringen met huiselijk geweld zijn door alle afleveringen heen verweven.

 

Het is een heftige serie, dus als je gaat kijken zet dan de tissues maar klaar.


Work in Progress: De Vloek van Lughus

Lekker in alle comfort van mijn eigen set begonnen met de montage van De Vloek van Lughus. Een spannende, verrassende en ook nog grappige film waarvan het verhaal zich afspeelt tijdens Halloween in Tiel.


Stem op De Brief Voor Sinterklaas!

Dat is leuk!

 

 'De brief voor Sinterklaas' is genomineerd voor de Zapp Awards 2020!

Je kunt op deze leuke film stemmen in de categorie: 'Beste Jeugdfilm NL' via deze link:

 

www.zapp.nl/programmas/zappawards

 

Je kunt trouwens op al jouw favoriete series, YouTubers, online series, familieseries en nog veel meer stemmen. De Brief Van Sinterklaas is te vinden bij stemmogelijkheid 8: Beste Jeugdfilm NL

 

Ik zou het supertof vinden als je je stem op ons Sinterklaasverhaal zou uitbrengen! Studio Lasogne is gepimpt!

 

 

En hoe? De leukste werkkamer van Hilversum - die van mij natuurlijk - heeft een flinke make-over gekregen.

 

Ik had al een super uitzicht maar heb daarbij een spik-splinter-nieuwe en supersnelle Mac met fijne afkijk en een stel goddelijke Genelec boxen aangeschaft. Hierdoor is thuiswerken echt ideaal geworden!


Trailer De Brief voor Sinterklaas

 

MAKKERS STAAKT UW WILD GERAAS!

Want hier is de trailer van  DE BRIEF VOOR SINTERKLAAS!

 

Vanaf 9 oktober in de bioscoop te zien. Ik hoop dat jullie allemaal gaan kijken naar deze hartverwarmende film van Messercola met een heleboel Pieten, kinderen en niemand minder dan de échte Sinterklaas.Viewing bioscoopfilm "De Brief Voor Sinterklaas" bij Cinemeta

Vandaag komt distributeur Paradiso kijken naar de definitieve montage van "De Brief Voor Sinterklaas". Een prachtige, lieve, aangrijpende maar ook grappige familiefilm rondom het Sinterklaasfeest die vanaf 9 oktober in de bioscopen zal gaan draaien. De regie is in handen van Lucio Messercola en ik heb de montage mogen verzorgen.

 

De voormontage heb ik in mijn eigen studiootje gemaakt, de eindmontage bij Cinemeta. En dat is toch weer een beetje thuiskomen!  Zij gaan daar nu verder met audionabewerking, visual effects en de kleurcorrectie.

 

Nu al apetrots op het resultaat en kan-nie wachten tot de film helemaal af is!Best editing in de pocket!

 

Het staat er echt: Editor of the Month!

 

 

Superblij met deze prijs op het 12 M Filmfestival in Cluj-Napoca Roemenië met de leukste short van 2018: FLASHBACKNRC lovend over Terreur

 

 

"De winnaars van de geschiedenis laten nu eenmaal weinig ruimte voor de verhalen van de verliezers. In Terreur komen alle verhalen op voorbeeldige wijze samen", schrijft Arjen Fortuin op 4 april in NRC.

 

 

Fijn om na weken hard werken aan deze serie van Topkapi zo'n mooie recensie te lezen.


Terreur - Vanaf 3 april wekelijks op NPO2 om 20:25

Binnenkort is de documentairereeks genaamd Terreur van producent Topkapi op tv.  En deze serie is nog zoveel veel meer dan een interessante geschiedenisles.

 

Met als onderwerp het hoe en waarom achter verschillende terreuraanslagen, gezien vanuit daders en ook slachtoffers, geeft dat flink wat stof tot nadenken. Want wie of wat de terrorist is, heeft alles te maken met vanuit welk of wiens standpunt je het conflict bekijkt.

 

De beelden zijn prachtig gedraaid, fris gemonteerd en gecombineerd met vette muziek en verhelderende graphics.

 

Ga vooral kijken, je krijgt er geen spijt van!Het regent nominaties op het Noordelijk filmfestival voor Flashback

Donderdag 10 november ging  'Flashback' een film van Sjoerd de Bont, in premiere op het Noordelijk filmfestival. Een spannende short gemaakt in het kader van het 48hr filmproject van Leeuwarden met lekker veel bloed en die ik heb mogen monteren.

 

Dat resulteerde in een waterval aan nominaties namelijk voor:

- beste regie;

- beste muziek;

- beste actrice;

- beste script;

- beste montage;

- beste cinematografie;

- beste poster. (Die zie je hiernaast. Of als je op je telefoon zit hieronder.)

 

De eerste prijs, en volgens mij zeer terecht, voor beste sounddesign en de film won ook de publieksprijs. Verder eindigde Flashback als derde in de race om de beste film.

 

Niet slecht, toch?

 

De film is nu tijdelijk te zien bij m'n Portfolio.Met emmerlijst naar Boring Oregon

Tijdens onze roadtrip door het westen van de Verenigde Staten, onderweg van Portland naar San Francisco, hebben we nog even het pittoreske plaatsje Boring in Oregon, bekend uit de Netflix-serie Everything Sucks, aangedaan.

Graag wilde ik net als de toeristen in de serie even op de foto bij het Welcome to Boring-bord en dat leverde me deze selfie op. Dat item op mijn emmerlijst is dus doorgestreept!

Helaas behoort Everything Sucks bij de stormvloed aan series die Netflix heeft gecanceled dus komt er geen tweede seizoen.Let op, 8 maart komen de Marsmannetjes!

Leuk! De trailer van Mannen van Mars is er! 8 maart komt deze comedy van Nijenhuis & Co Film en met regie van Hans Somers in de bios.

 

Voor deze film heb ik film-editor Haukje Heuff geassisteerd en de voormontage van de (volgens mij dan) leukste scenes van de film mogen maken!Sinterklaas aan het vloggen geslagen?!

Vandaar dus dat hij mij moest vragen,

en dat ging zeer amicaal,

Deze vlogs te monteren,

opdat hij ze kan demonstreren,

middels zijn eigen Sint-Tube kanaal.

 

Hiernaast zie je het eerste exemplaar,

Nu nog work in progress maar spoedig volgen er een paar.S.O.S Mijn vakantie is een hel - Opgeven kan nog!

Sinds enige weken ben ik full-time aan de slag als zelfstandig editor in het team dat S.O.S. Mijn vakantie is een hel klaarstoomt bij Zodiak Nederland. Een erg uitdagende klus want scriptloos soort van guerrilla-stijl draaien betekent veel te doen in de montage! Vanaf 5 september 20:30 is het programma dat wordt gepresenteerd door John Williams en Kaj Gorgels, wekelijks bij RTL5 te bewonderen. Maar voor het zover is kun je, mocht jouw vakantie een hel zijn nog gewoon opgeven via: 06 11 911 112.

 


Vierdaagse Vloggen!

Wanneer twee basisscholen fuseren in een nieuw gebouw dan is dat best een heftige gebeurtenis voor de kinderen. Vandaar dat de schoolleiding Ricardo heeft ingeschakeld om tijdens de vierdaagse een aantal vlogs te maken en de kinderen daarbij te inspireren ook zelf te vloggen. Zo verloopt de fusie een stuk soepeler en kennen de leerlingen mekaar al een beetje voordat ze naar het nieuwe schoolgebouw gaan na de zomervakantie.Productie, regie en editing voor Eventim

Altijd leuk om mensen te verrassen. Met presentator en cameraman ging ik op pad, om kris kras door het land namens Eventim mensen vrijkaarten voor de musical Elisabeth in Concert aan te bieden. 

 

Hier zie je eentje uit deze serie.

 

Op de Facebookpagina van Eventim is deze video op dit moment al 8488 keer bekeken en dat aantal blijft groeien! De rest van de serie zal komende week op Facebook verschijnen!En dat is selectie 8....

 

Die bubbels komen steeds dichterbij want Mijn stuk Geluk is wederom geselecteerd. Ontzettend tof natuurlijk maar omdat het een Aziatisch festival betreft namelijk: Shanghai Pride Film Festival is hiermee Mijn Stuk Geluk zometeen op vier continenten vertoond! Ja, dat vind ik leuk!!Bij de tiende selectie trek ik een fles bubbels open!

De zevende selectie is binnen! Mijn Stuk Geluk, ofwel My Piece of  Happiness zoals de short daar zal heten, wordt op dinsdag 6 juni op het Connecticut LGBT Film Festival vertoond! Hiermee is ook het derde continent voor Mijn Stuk Geluk een feit! Hiervoor hadden we natuurlijk al Europa en Zuid Amerika!Mijn Stuk Geluk naar Peru!

Muchos Blij!

 


Vijfde nominatie voor Mijn Stuk Geluk

Zojuist is Mijn Stuk geluk voor de vijfde maal geselecteerd voor een festival en dit maal voor het FEC Festival - European Short Film Festival minimarket in Reus in Spanje. Het gaat plaatsvinden van 29 maart tot en met 1 april (geen grapje).

 

Eerder kon het geluk van superster Hetty Heyting al niet stuk toen zij de eerste prijs voor beste actrice in de wacht sleepte bij het Renaissance Film Festival voor haar rol als Bep! Of nou ja, geluk geluk, ze is gewoon echt heel erg goed! Bij het 48 hrs van Utrecht waar deze film origineel voor is gemaakt won zij namelijk ook al samen met Marloes van den Heuvel de eerste prijs voor beste actrice!KWARTET voor Mijn Stuk Geluk

Mijn Stuk Geluk heeft een vierde selectie in de wacht gesleept! De short maakt nu ook kans op de Audience Award Best LGBTQ short film 2017 in Missoula Montana 


Mijn Stuk Geluk geselecteerd voor de Roze Filmdagen

 

En dat is alweer de derde selectie voor "Mijn Stuk geluk", de korte film die in 48 uur werd gemaakt tijdens het 48hrs festival van Utrecht 2016. Hiervoor is de productie ook al geslecteerd voor het New Renaissance Film Festival en het Thessaloniki International Film Festival.

Roze filmdagen:

 

Wanneer? Van 9 tot en met 19 maart 2017 

 

Waar? Het Ketelhuis, Cultuurpark Westergasterrein te Amsterdam

 

Waarom? Omdat dit alweer de 20e editie is van dit immer gezellige en verrassende (zo lees ik op hun Facebookpagina) filmfestival waarvan de films, inzendingen van over de hele wereld trouwens, binnen het LGBTQ thema vallen.


Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht