Komt dat zien: De Eeuw van Mijn Moeder, vanaf 6 augustus, 22:10 NPO2

De voorstelling: De Eeuw van Mijn Moeder, gespeeld door topacteurs van Het Nationale Theater onder regie van Eric de Vroedt, is geregistreerd voor televisie en ik mocht voor aflevering twee bij CCCP de montage verzorgen.

 

Maar om zo'n toneelstuk, dat natuurlijk gemaakt is om live te bekijken, geschikt te maken voor televisie is nog best een hele opgave. De acteurs spelen bijvoorbeeld alles in een keer zoals ze zouden doen wanneer er publiek in de zaal zou zijn. Dat is dus niet zoals bij film of drama voor televisie waar het gebruikelijk is dat de scenes of stukjes van scenes afzonderlijk worden opgenomen. Vaak worden er dan meerdere takes gedraaid waarvan de beste stukken in de montage samengevoegd kunnen worden. Dan komt er ook nog eens bij dat deze specifieke voorstelling gemaakt is om van vier verschillende kanten te bekijken doordat de bezoekers rondom het podium zitten zoals bij een boksring. Hoe zorg je dan dat iedereen uiteindelijk de goede kant op kijkt op de televisie die je maar vanaf een kant bekijkt?

 

Een hele uitdaging dus maar ontzettend leuk om te mogen doen! Vooral ook omdat dit stuk gewoon de pan uit rockt. De teksten zijn zo sterk en treffend en de acteurs spelen het zo goed. Het heeft echt indruk op me gemaakt. En gezien de hoeveelheid lovende recensies ben ik echt niet de enige.

 

Op dit kiekje (fotocredit en natuurlijk televisieregie-credit: Mark de Cloe) werk ik bij CCCP aan de montage van aflevering twee.

 

De serie is vanaf 6 augustus om 22:10 bij NPO 2 te zien. En als je dat niet uitkomt kun je daarna natuurlijk nog bij NPO Start terecht.

 


Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht