Showreel Studio Lasogne

Deze (korte, duurt maar 1:25) showreel, bevat een paar fragmenten van producties die ik heb gemonteerd. Ik kan er onmogelijk alles in kwijt waar ik aan gewerkt heb. Maar voor meer info daarover kun je natuurlijk altijd contact met me opnemen!

 

Veel plezier met kijken, ik ben benieuwd wat je er van vindt!


Mond Appétit

Zo leuk: weer mee gedaan aan het 48 hrs festival van Utrecht. Natuurlijk niet mijn eerste rodeo maar ik ben dit keer echt bijzonder trots op het resultaat. De jury blijkbaar ook want we wonnen de tweede prijs voor beste film. Natuurlijk had ik gehoopt op de eerste maar met een tweede prijs kan ik ook wel leven. Geloof ik....  ;-).

 


Bon Bini Bangkok Nights

Voor de alweer de vierde in de Bon Bini serie (die belachelijker en onbeskofeter is dan ooit) assisteerde ik Peter Alderliesten bij AmsterdamEdit Wij moeten nog even bij komen ;-) Maar je kapot lachen mag vanaf 20 december in de bios. 


Paved Paradise

Geweldige documentaire die iedereen zou moeten zien. Het is alsof de makers een soort groot geheim verklappen dat eigenlijk algemene kennis zou moeten zijn. Super ook dat ik Haukje weer eens mocht assisteren.


The Future of Food

Deze verrassende documentaire van groots maatschappelijk belang waarvan de werktitel: "De Tovenaar en de Profeet, en de tweestrijd over hoe een groene wereld met voldoende voedsel voor iedereen, werkelijkheid wordt" luidde, monteerde ik voor Sugar Rush Film. 

"Wegens Corona" veel alleen vanuit huis. Maar soms ook met regie middels een iPad naast me.


De Vloek van Lughus

Deze speciaal voor kinderen gemaakte griezelfilm monteerde ik thuis bij Studio Lasogne. Vanaf 27 oktober 2021 te zien. Ondanks alle Corona-tegenslag een hele leuke film en misschien daardoor een beetje extra bijzonder.


De Eeuw van Mijn Moeder

Dit spectaculaire toneelstuk is opgenomen voor televisie en ik mocht de montage van aflevering 2 voor mijn rekening nemen. Op deze manier hebben "ondanks Corona" nog veel meer mensen deze voorstelling kunnen bekijken!


De Brief voor Sinterklaas

De speelfilm De Brief voor Sinterklaas van producent Messercola en waar ik de montage van heb mogen verzorgen, heeft vanaf 9 oktober tot en met 6 december ‘19 in de Nederlandse bioscopen gedraaid. 

Vast rond het heerlijk avondje weer op een on demand kanaal te zien!


Terreur

April 2019 zond NPO2: Terreur van producent: Topkapi Nonfiction wekelijks uit. Een zesdelige docu-reeks waarin slachtoffers en daders praten over verschillende aanslagen uit de geschiedenis. Natuurlijk heftig gezien het onderwerp, maar ook verrassend. Want wie goed en wie fout zit, is vaak niet zo simpel stellen als wat zwart of wit is.


Flashback

Flashback is met de nodige drama en spanning en vooral lekker veel bloed in mijn beleving de leukste short van 2018. Gemaakt door regisseur Sjoerd de Bont & crew. De montage leverde de eerste prijs beste editing op, op het 2 M Filmfestival in Cluj-Napoca Roemenië en een nominatie beste editing op het filmfestival van Leeuwarden.


Mannen van Mars

Ontzettend leuk dat ik voor deze Hollandse coming-of-midlife van Nijenhuis & Co Film een voormontage heb mogen maken. Chief-editor van deze comedy is Haukje Heuff. 


Eventim Stichting Ambulance Wens

Eventim schakelde mij in voor het leuke werk: uitdelen van gratis kaarten in het kader van hun 25-jarig bestaan. Ik verzorgde de productie, regie en montage voor deze serie filmpjes voor de Facebook campagne en het youtube-kanaal. Hier zie je er een van.


Inertia

Janus zal in deze short, gemaakt voor een competitie tijdens het "Brave New World" congres, een soort spin off van de 48 hrs festivals, iets onder ogen moeten zien... Deze film is gemaakt in 48 uur.


Mijn stuk geluk

Deze korte film, die werd gemaakt in het kader van het 48hrs festival van Utrecht 2016, gaat over twee buurvrouwen die hun familie hebben uitgenodigd om bijzonder nieuws te vertellen. De film won runner up beste film.


Onder Mijn Bed

Deze korte kinderfilm vertelt het verhaal van de kleine angsthaas Nic die tussen het vuil een mysterieus kistje vindt. Hetty Heyting schreef met onze regisseur het script van dit lieve verhaal over dapperheid. Let ook op de schitterende muziek van Joep Sporck!


Wilde Haren Trailer

Deze tragikomische film gaat over twee broers die elkaar niet hebben gezien sinds broer Leo op zijn 17e van huis is weggelopen. Op een dag waait Leo zomaar aan op de boerderij waar de broers zijn opgegroeid. De hele film speelt zich af in de 70's.


Het Verborgen Eiland

Het Verborgen eiland is een spannende kinderserie van Zapp over zes kinderen die verdwaald raken op Schiermonnikoog. Deze serie werd in 2014 uitgezonden bij de NPO. Ik werkte op locatie op Schiermonnikoog en 'thuis' bij De Vertellers.


Sinterklaas en de PepernotenChaos

Dit is een fragmentje uit de speelfilm Sinterklaas en de PepernotenChaos die in de herfst van 2014 in de bioscoop draaide. Schitterend hoe Willeke Alberti prinses Beatrix speelt!


De Verdwaalde Jager

Deze korte film over een asielzoeker kort na zijn aankomst in Nederland wordt bij verschillende instellingen gebruikt als aanleiding tot discussie. De regie is van Guus Schuijl.


Hochmut

Hochmut gaat over David Hochmut die in deze horror-ish versie van "A Christmas Carol" geconfronteerd wordt met zijn gedrag. Nominaties voor beste muziek, mannelijke acteur, montage, sounddesign en regie bij 48hrs 2012 van Utrecht


Hotpot Promo

Deze promo voor Hotpot werd gemaakt met regie van Ruud Satijn.


Joris en Boris en het Geheim van de Tempel

Zie hier een fragmentje uit de film van het komische duo Joris en Boris. In deze film gaan ze op zoek naar een waardevolle bezitting van hun voorouders op het eiland Cyprus.


De Aller-Slechtste Chauffeur van Nederland Seizoen 2

Dit fragment toont de gevolgen van een roekeloze rijder die zich niet aan de regels houdt... En dit is dan nog maar een fragment! 


Sinterklaas en het Raadsel van Vijf December

Hier een fragmentje van mijn superheld Tante Til uit de speelfilm: Sinterklaas en het Raadsel van Vijf december. Wat een eer dat ik haar zo vaak hem mogen monteren! Stilletjes hoop ik op een solo-film van Til. Knotsgek!


De Slavernij Junior

Deze educatieve kinderserie werd in 2012 uitgezonden bij de NTR en SchoolTV en is een combinatie van docu, hedendaagse items en drama.


De Aller-Slechtste Chauffeur van Nederland

Ik heb aan diverse seizoenen van De Slechtste van Nederland en aan de Vlaamse versie gewerkt. Ik hoop dat dit programma de juiste mensen heeft bereikt en de nodige aandacht voor het verkeer en de regels heeft kunnen vragen.


The Call

Dit is mijn solo-projectje van de film Academy van New York. Ik schreef, regisseerde, draaide en monteerde deze kort. Vidjay Beerepoot maakte vanuit zijn studio in Los Angeles de muziek. Veel lof van mijn docent Lanre Olabisi o.a. over mijn schrijven! Maar die kleuren... Nou ja...


Sinterklaas en het PakjesMysterie

Een kloddertje roze hier, en een kloddertje roze daar!


Bound

Met Bound won ik de eerste prijs voor beste montage! Turan Furat, de hoofdrolspeler won de eerste prijs voor beste mannelijke acteur en de film werd ook nog eens runner up beste film. Wat een feest. De regie was in handen van Justin Beck.


Van Pet naar Baret

De film 'Van Pet naar Baret' over de marinetraining is een van de films die ik voor het ministerie van defensie heb gemonteerd. De regie is van Ruud Satijn en we monteerden bij het ministerie van defensie op de marinekazerne op Kattenburg. 


Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot

Deze film gaat over het treurige voorval dat Sinterklaas zijn eigen boot heeft gemist! Dit resulteert in een aaneenschakeling van idiote gebeurtenissen, zoals hetgeen getoond in dit fragmentje. 


Zoop in Zuid-Amerika

Ik heb bij ontzettend veel leuke producties montage-assistentie gedaan. Dit was de eerste keer bij film. Montage is van chief Sándor Soeteman. 


LocoLot

Komt er onder een dikke laag stof zomaar een dvd van mijn afstudeerproject van de studie MultiMedia van de Saxion hogeschool Enschede vandaan uit 2004! Het betreft een bizar script waarvan de scene-volgorde niet vast staat! Je kunt dus met elke willekeurige scene beginnen en beïnvloedt hiermee de betekenis van het verhaal.


Friqual

Dit is een filmpje gemaakt tijdens mijn studie. De opdracht was "Maak een stop-motion filmpje met als thema een van de wetten uit Animal Farm". Mijn groepje kreeg "All animals are equal". Zodoende dit belachelijke  filmpje. We hebben wel erg hard gelachen.


Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht