Daredevil seizoen 3 - Over uit het puin herrijzen

Het derde seizoen van Daredevil te zien op Netflix begint bij waar de Defenders zijn gebleven en Daredevil zichzelf dus van onder een ingestort gebouw moet slepen. Je zou denken, na wat hij allemaal heeft meegemaakt, kan dat er ook nog wel bij. Maar de emotionele klap die het ongeluk teweegbrengt, blijkt vele malen ernstiger dan de fysieke.

HELSE SPOILERS

Want hierdoor wil Daredevil niet eens meer zijn alter ego Matt Murdock zijn, of terug naar de advocatuur en zijn daarbijbehorende vriendjes. Liever wordt hij 24/7 strijder tegen het kwaad waarbij het gebruik van geweld zijn voorkeur verdient. Sowieso lijkt hij veel meer gedreven door knoklust dan het onbaatzuchtig redden van de wereld.

En daardoor vind ik het extra jammer dat Elektra niet samen met hem onder de brokstukken vandaan is gekomen. Want wie weet wat er gebeurd was als zij hem een tikje meer naar ‘the dark side’ had verleid? Gezien zijn labiele toestand was hij zeker vatbaar voor haar invloed en dat had ongetwijfeld stof opgewaaid!

Het mag duidelijk zijn dat ik een veel grotere sympathie voor haar heb dan voor bijvoorbeeld sidekick Foggy Nelson, waarvan ik steeds denk dat-ie er een van de Kelly-familie is. Of Karen Page, waar ik me zelfs vrij gemakkelijk aan erger. Met haar truttige voorkomen, iets te lange nek en altijd hijgerige spraak. Angstig om zich heen kijkend als een reetje voor een stel koplampen. Maar nu blijkt, zo vertelt het derde seizoen mij, dat zij een best wel interessant verleden heeft. Dat maakt haar een stuk minder irritant, maar nog niet Elektra-leuk natuurlijk, die ik dus het allerliefste terug zou zien in een volgend seizoen van Daredevil.

Maar helaas, voordat er überhaupt een opzetje van dit blog klaar ligt, lees ik al dat ook Daredevil de Marvel-Netflix-Disney-mangel niet heeft overleefd en gecanceld zal worden. En dat vind ik jammer, want ik heb deze serie, mede door die sfeer van Manhattan en van die kerk die zo’n belangrijk onderdeel uitmaakt van Daredevils zijn, en van alles wat Marvel Marvel maakt, gewoon hartstikke leuk gevonden. Ook dit derde seizoen zonder Elektra.

Daredevil is volgens mij in bijna elk opzicht een serie over een klassieke superheld met daarmee hand-in-hand-gaande-superheldenproblemen en superheldentrekjes. Gecombineerd met goede vechtscènes en met Wilson Fisk a.k.a. Kingpin als schurk, maakt dat van Daredevil zelf zeker een gerespecteerd lid van de Marvel-commune. Waarbij alles wat je misschien als voorspelbaar zou kunnen uitleggen, juist gewoon vertrouwd voelt en is “hoe het hoort”.

Want natuurlijk kiest Daredevil toch voor het rechte pad en voor Karen en Foggy. En omarmt hij zijn andere ik Matt Murdock om weer onbaatzuchtig de wereld te redden van het al het onrecht. Overdag in de rechtszaal als Matt Murdock en ‘s nachts op straat als The Devil of Hell’s Kitchen. En dat is heus geweldig. Maar toch, ondanks al dat fijns heb ik Elektra gemist en wat ze teweeg had kunnen brengen.

Zal ze nu Daredevil gecanceld is ooit nog uit het puin herrijzen?

En hoe zou haar humeur dan zijn?

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

 

Volg me dan op: Facebook 

En op: Insta

Wil je dit artikel delen? Hatsee, dat kan:

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht