Luke Cage seizoen 2 - Moet even op gang komen

Wat de f*ck hebben ze met mijn Shades in het tweede seizoen van Luke Cage van de Marvels te zien op Netflix gedaan?

SPOILERS

Hij was zo cool, zo beheerst en nu is-ie Mariah’s toyboy? Hij draaide toch zijn hoofd weg toen zij hem probeerde te zoenen in de laatste scène van seizoen 1? Beledigd ben ik hierdoor zeker, en mede omdat ik vind recht te hebben op een verklaring voor deze karakterbreuk, kijk ik stug door. De eerste afleveringen met de best wel vette muziek, een sexy brons/gouden jaren zeventig politieserie-vibe en vele sfeervolle shots van Harlem, resulteren bij mij toch in een flink knikkebollen. Want qua verhaal gebeurt er in mijn beleving in het begin gewoon niet zo veel.

En als Shades niet meer zo leuk (zeg maar gênant) is, en een van mijn favoriete Marvelkarakters Claire de benen neemt, en ze zelfs halverwege met Danny Rand(debiel) op de proppen komen terwijl Cage zelf maar een beetje een saaiert is, ja, waar hebben we het dan nog over? Mariah Dillard en Bushmaster zijn als schurk beiden nog niet half zo leuk als Cottonmouth en dat terugkerende flauwe koffie-grapje vind ik ook nog steeds niet geestig.

Maar net als ik met mezelf afspreek om deze nog even ‘uit te kijken’ en bij een eventueel derde seizoen dan maar af te haken, vinden er een aantal aardige en verrassende voorvallen plaats, met hier en daar een dikke knipoog.

Want als Cage een beetje in de knoop zit met hoe hij dan de straten veilig moet maken en het daarmee gepaarde geweld eigenlijk gewetenskwesties bij hem veroorzaken, is de weg die hij uiteindelijk kiest om Harlem te beschermen een hele verrassende! En ook een waarvan ik denk, man, dat zou nog best wel eens leuk kunnen worden!

Daarnaast blijft Misty (de agent met de naam van een pornoactrice) een sterk karakter. En nu is ze niet alleen met haar op superhelden-kracht-berustende-plaats-delict-visie uitgerust, ze heeft ook nog een supersonische-prothese-arm waar ze er flink mee op los rost. Goddank ook komt Shades tot inkeer en keert hij zich tegen Mariah, waardoor hij beetje bij beetje de controle terug begint te pakken die zo bij hem hoort.

Dat bewerkstelligt bij mij een opgelucht hèhè-gevoel. Daar is-ie weer. Hij heeft geleerd van zijn niet-zo-Shades-waardige gedrag en zal het niet meer doen. In het volgende seizoen hoop ik hem als consigliere van Cage te treffen. Of natuurlijk als de mentor van Tilda, die nadat ze zo gepasseerd is nog wel eens tot een fijne schurk kan ontpoppen.

Hoe dan ook, links of rechtsom komt er vast een “offer he can't refuse”.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

 

Volg me dan op: Facebook 

En op: Insta

Wil je dit artikel delen? Dat kan:

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht