Better Call Saul seizoen 5 - Better Call Kim?

De serie Better Call Saul van AMC en te zien op Netflix, gaat over hoe de zeer geliefde maar niet zo frisse advocaat Saul Goodman uit Breaking Bad geworden is hoe hij is. Maar ik vraag me af, laat de serie inmiddels ook niet zien hoe zijn metgezel Kim ‘Giselle’ Wexler misschien wel in zijn voetsporen gaat treden?

U heeft het recht gewezen te worden op SPOILERS

Wat moet Jimmy ook zonder Kim? Haar betoog tegen Lalo, waardoor ze aannemelijk Jimmy’s leven redt, is fenomenaal. Dat moet Mike Ehrmantraut zelfs erkennen. Maar hierdoor is een beschermd leven in onwetendheid van dat hele door Salamanca’s gerunde kartel en alle trammelant die daarmee gepaard gaat geen optie meer voor Kim. 

Vriendin van het kartel lijkt me realistischer. Ja, waarom niet?  Ze heeft stap voor stap de slinkse methodes van Jimmy toch uit eerste hand geleerd en beheerst ze volgens mij heel aardig. En behalve dat ze getraind advocaat en zeer intelligent is, heeft ze een oog om mogelijkheden te spotten. Ik bedoel dat ook letterlijk: Kevin Wachtell van Mesa Verde geschonden copyright in de schoenen schuiven door even op een foto op een foto te turen? Dat is meesterlijk.

Vrij rap daarna volgt al het slimme plan om Harold Hamlin neer te halen. Met de vangst daarvan kunnen de oudjes van Sandpiper direct van een waardig pensioen genieten en wil Kim zich richten om gewone mensen pro-deo een verdediging te kunnen bieden die normaal alleen rijken zich kunnen veroorloven. En dat is totally Robin Hood. Iets wat Jimmy ook zo had kunnen bedenken, toch?

Terwijl ik al seizoenen benieuwd ben naar wat voor stoms Jimmy Kim heeft aangedaan waardoor zij in Breaking Bad niet meer bij hem is, begin ik me nu serieus af te vragen of het niet ook andersom kan zijn. En of Kim niet juist de hoofdrol zal spelen in de reden dat de twee elkaar gaan verliezen. En gaat dat dan op een Jimmy ik-bedoel-het-zo-goed maar-gooi-helemaal-mijn-eigen-glazen-in-wijze of juist iets heel anders?

O, nee, he?

 

Ik bedoel, zit ze echt niet in Breaking Bad? Heb ik misschien gewoon niet goed opgelet?

Wat moeten we nou zonder Kim?

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

 

Volg me dan op: Facebook 

En op: Insta

Wil je dit artikel delen? Dat kan:

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht