Uitkijken naar de cliffhanger van Better Call Saul

Ik kijk ontzettend uit naar de laatste aflevering van het tweede seizoen van Better Call Saul. Vooral ook omdat de cliffhanger van vorige aflevering al een week aan me knaagt.

Better Call Saul van AMC op Netflix, lees erover op de serie blog op www.studiolasogne.nl

SPOILER ALERT - Doe maar niet lezen als je de een-na-laatste aflevering van seizoen 2 nog niet hebt gezien..

Een cliffhanger houdt in dat een verhaal, een serie, aflevering, film of boek eindigt op een moment waarop de spanning het grootst is, waarbij niet duidelijk is hoe het verder afloopt. Op dat moment is de plot nog niet afgerond en blijft de kijker met een onbevredigend gevoel achter, nieuwsgierig naar het verdere verloop. (bron: nl.wikipedia.org/wiki/Cliffhanger_(plot)).

De cliffhangers van Better Call Saul lijken vaak af te wijken van deze definitie door op een ander en daardoor veel onverwachter moment te stoppen.

De cliffhanger van vorige week bijvoorbeeld. Chuck, de lastpak, stort ter aarde terwijl hij Jimmy's schuld probeert te bewijzen. Maar in plaats van dat de aftiteling op je wordt afgevuurd, krijg je rustig de tijd dit te verwerken, zie je dat Jimmy getuige is geweest van de val, zijn schrik en daarna ook nog dat hij "Call 911, call 911..." mompelt, voordat de aftiteling pas inzet.

De ter-aarde-storting zou het moment van de grootste spanning kunnen zijn, waarbij je als kijker met de vraag "Dood, flauwgevallen, hersenletsel?" zou achterblijven. Maar waar daadwerkelijk cliff-op-wordt-gehangen, is hoe de gebeurtenis bij Jimmy binnen komt. Wat gaat hij ermee doen? Doodsbang zijn we dat hij zijn vakkundig geproduceerde alibi gaat opgeven omwille van de gezondheid van zijn geflipte-en-niet-te-vertrouwen-broer. Oh, ik hoop zo ontzettend dat ‘ie dood is!!

Ik kijk dus uit naar de seizoensfinale, aangezien ik nu min of meer met twee cliffhangers opgezadeld zit. Er komt een derde seizoen van Better Call Saul, dus het einde is (gelukkig) nog niet in zicht. Maar wat er vanavond gaat gebeuren is nog een verrassing.

Het enige wat zeker is, is dat ik na finale-cliffhanger met een onbevredigend gevoel achter zal blijven. En ja, daar kijk ik dus ontzettend naar uit...

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht