Tiger King Seizoen 2 - Ze doen maar wat

Goed, daar zitten we. Spinnend op de bank om lekker het tweede seizoen van Tiger King te kijken. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe het Joe Exotic vergaat in het gevang en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst. Voor de dierentuin maar vooral voor hem.

 

Want ja, Joe Exotic is toch de hoofdrol in Tiger King? Zijn verhaal staat hier toch centraal?

SPOILERSSSSSS en dat zeg ik niet voor de kat z'n viool

Echter ben ik vooral kapot verveeld met Carole Baskin. Zeker, dat is een karakter en daar kun je spectaculaire televisie mee maken, mee eens. Helemaal wanneer blijkt dat zij, de zelf-gekroonde-katten-Messias, er per ongeluk eentje in een doos heeft laten zitten tot-ie stikte. Sorry voor die kat, maar dat is toch spot on? Heus, die verdient een spin-off.

Maar hoezo worden er twee (!) van de slechts vijf (!) afleveringen van dit seizoen gevuld met vaagheden en speculaties over de verdwijning van haar man Don (die super toevallig echt net na de release van dit tweede seizoen levend opduikt in Costa Rica)? Wat kan mij dat nou bommen?

Bovendien leidt die zijstraat enorm af van waar het verhaal volgens mij over moet gaat en dat is waar we de vorige keer zijn gebleven. En dat is dat men (behalve Saf) mij iets te content lijkt dat Joe in de gevangenis is gezet. 

Maar nu worden belastende verklaringen die hieraan hebben bijgedragen plots ingetrokken! John Reinke fungeert zelfs als mascotte in de versierde bus op weg naar Trump om gratie voor Joe te vragen. De (toch-niet-)huurling aan wie Joe opdracht zou hebben gegeven Baskin om te leggen lijkt met gevoelens van schuld te kampen. En volgens Jeff Lowe zou het zitten van Joe nu wel lang genoeg hebben geduurd. En dat zogenaamde moordplan voor Carole Baskin kwam achteraf toch niet uit Joe’s koker? 

Hoezo die ommezwaai? Waar komt dat vandaan? Wil ik weten! Dát is toch smeuïge televisie? Maar toch krijgen deze niet-te-vertrouwen-overlopers lang niet zoveel aandacht als die (toch-niet-) Dooie Don. Waarom niet?

Dan moet je als programmamaker die mensen toch snoeihard aan de tand voelen en elke steen omdraaien om te kijken waarom ze van mening zijn veranderd en wat ze daarvoor betaald krijgen? Zeg, meineed is geen kattenpis! Maar doordat ze niet door lijken te vragen, laat staan grondig uitzoeken waarom diverse statements worden ingetrokken en plaatsmaken voor: "Team Joe", vertrouw ik die programmamakers nog minder dan al dat hobby-tijger-tuig.

Ze doen maar waar ze zin in hebben. Net katten.

Mijn blog over het eerste spectaculaire seizoen van Tiger King vind je hier:

Tiger King - Kattenmensen zijn gestoord

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs met napraat?

 

Volg me dan op: Facebook 

En op: Insta

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht