Ozark seizoen 3 - Valt-ie in het water?

Ik lees net dat een vierde seizoen van de Byrde-show nog onzeker is. En ergens begrijp ik dat wel. Ik heb heus tijdens het kijken van het derde seizoen van Ozark op Netflix met regelmaat op het puntje van de bank gezeten en ook best wat gescholden geloof ik. Maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat het verhaal wel een beetje verteld is. Toch? Dat ik het nu wel weet bedoel ik…

Je voelde het al aan je water: hier komen wat SPOILERS

Begrijp me ook niet verkeerd: ik ben nog steeds dol op Marty. En boos op iedereen die hem dwarsboomt. En ook boos op iedereen die denkt dat ze het beter weten. Dus ja, ik ben ook boos op Wendy. Wie denken ze wel niet dat ze zijn? De man die boekhouden sexy maakt, en waar alles en iedereen de vruchten van plukt, een beetje tegenspreken en in z’n vaarwater gaan zitten? Ondankbare honden.

Dat is natuurlijk de trend en ook kracht van deze serie: iemand luistert niet (genoeg) naar Marty waardoor alles in de soep loopt en Marty dat moet oplossen. En voor het ene conflict goed en wel de wereld uit is, heeft er al iemand anders niet goed geluisterd waardoor de conflicten elkaar overlappen, aanvullen en / of versterken. En dat gaat allemaal nogal karaktergedreven. Het is altijd een ‘iemand’ die het verkeerd doet. En dat ook heel goed verkeerd doet.

Maar wat betreft het verhaal ben ik toch niet super verrast. Het is duidelijk wat Ozark mij vertelt: het gezin heeft hun nieuwe woonplaats en nieuwe levensstijl omarmd en zaken gaan zoals zaken gaan. Elke keer gaat het mis, want dat is nu eenmaal zo als je de witte was doet voor het op-een-na-grootste-Mexicaanse drugskartel. Vooral ook wanneer mensen hun eigen zin gaan doordrammen. En de baas van het drugskartel is best onredelijk. Dat is gewoon zo. En er gaan vrij veel mensen dood.

En als er vrij veel mensen doodgaan, dan moeten er nieuwe mensen bij. Dat is ook gewoon zo. Maar dan komen ze met een broer op de proppen die bipolair is. Een broer waar nog nooit iemand het over heeft gehad. Poef uit het niets. En dat is een top-broer, gespeeld door een top-acteur. Daar ligt het niet aan. Maar bipolair zijn is serie-technisch gezien een synoniem voor trammelant. Dus dat gegeven vind ik best een beetje flauw. 

Terecht dat hij het einde van de serie niet haalt. En dat is niet omdat hij niet ontzettend leuk is, want dat is hij dus wel. Het zou echt donders flauw zijn om hem overeind te laten staan.

Helen Pierce die met haar dochter-die-van-niks-mag-weten opeens naar de Ozarks verhuist, wat ik ook al als een beetje slap gegeven heb ervaren, heeft het einde ook niet gehaald. En dat vind ik dan wel jammer, al was het alleen maar omdat ze eruitziet alsof ze door Quentin Blake is getekend voor een van de boeken van Roald Dahl. Ze heeft het natuurlijk ook echt goed verdiend om dood te gaan. Maar ik vind ook dat ik een waardig vervanger voor haar rol verdien.

Dus ik ben zeker benieuwd wat ze gaan doen en met wie en wat ze in een misschien vierde seizoen op de proppen zullen komen. Lijkt mij interessant als Marty een keertje doordraait, waar op zich al een beetje naar werd gehint. Of Jonah met z’n kruisboog. En uitbreiden naar Mexico lijkt me ook tof, hoewel een serie die Ozark heet misschien niet echt van locatie kan veranderen.

Anyhow, als dat vierde seizoen komt, dan zou ik dat zeker niet overslaan. Maar ik hoop wel op een meer verrassend verhaal. 

 

Anders valt het alsnog in het water.

Mijn bevindingen over seizoen een en twee van Ozark vind je hier:

 

Ozark seizoen 2 - Uiteindeljk draait het toch om Marty

Ozark - a.k.a. De Marty Byrde-show

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

 

Volg me dan op: Facebook 

En op: Insta

Dit artikel delen? Dat kan:

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht