StartUp - Best een goed verhaal, wel iets te kort

We zouden dus naar Florida deze kerst. Ja, zouden. Dat was voor Omikron de boel kwam verzieken. In het kader van de voorpret (die we ooit hadden) hebben we de drie seizoenen tellende serie StartUp (van Crackle maar onlangs verschenen op Netflix) opgezet omdat deze zich in Florida afspeelt. En dus niet omdat ik dacht dat ik ‘m per se goed zou gaan vinden. Eigenlijk dacht ik dat het een makkelijke wegkijker zou zijn met een simpel verhaaltje.

Maar dat viel me reuze mee. Want StartUp heeft mij behalve visueel vermaakt, qua verhaal positief verrast. En nu ik alle drie seizoenen heb gezien vind ik het oprecht jammer dat het voorbij is.

<strong<bSPOILERS </b</strong>

Het verhaal dat begint met hoe nerd Izzy de door haar gecreëerde cryptocurrency Gencoin aan de man probeert te brengen is namelijk best boeiend. Zo’n startup heeft veel geld nodig, heel veel geld. Via een pitch komt ze in aanraking met Nick. Nick krijgt via toeval een grote berg poen tot zijn beschikking die hij inzet om Izzy’s droom te realiseren. Maar die poen blijkt al snel voor een gedeelte van gangster Ronald. Als die ook wil meedoen is door “samenloop van omstandigheden” de drie-eenheid gesmeed.

Dat is slechts het begin van een aaneenschakeling van voorvallen die door “samenloop van omstandigheden” elkaar in lekker tempo opvolgen. En hoe onaannemelijk het eigenlijk allemaal achteraf toch lijkt, omdat het verhaal aan de hand van zulke goed uitgelegde en bijzonder vermakelijke en begrijpelijke toevalligheden wordt verteld, is het onwaarschijnlijke ervan grotendeels aan me voorbijgegaan.

De verschillende karakters van de drie-eenheid vullen elkaar aan. En daardoor helpen ze elkaar als het zij tegen de rest is. Maar ze zijn ook zo vreselijk afhankelijk van elkaar. Soms lijken ze even vrienden maar als gevolg van die uitgedokterde actie-reacties, dwarsbomen ze elkaar ook. Ze moeten wel. Het waarom iemand doet wat-ie doet, in mijn beleving steeds goed gemotiveerd en volkomen begrijpelijk. En ja, als dat goed gedaan is dan kun je mij dus alles wijsmaken.

Althans, tot ergens begin seizoen 3. Door er een NSA-agent met een rare tik erin gooien die de zaken komt belemmeren ben ik weer even bij mijn eerste verwachting over deze serie. Wat een zwaktebod. Verpesten ze het toch nog op het laatst. Helemaal wanneer blijkt dat deze NSA-chick wel heel makkelijk beslag kan laten leggen op de rekeningen van Ron en Nicks bedrijf en zo hoepla Izzy uit de Cubaanse cel trekt. Alsof dat zomaar kan. Maar dan opeens en door samenloop van omstandigheden, blijkt die verhaallijn juist toch niet wat ik dacht dat-ie was en had ik wat daarop volgde echt niet zelf kunnen voorspellen.

Die verrassende wending waardoor de drie-eenheid flink is genaaid door een partij buiten hen om en waardoor ze weer op elkaar zijn aangewezen blijkt helaas het einde van de serie. En natuurlijk ben ik blij dat ze samen zijn, het is alsof een verdwenen stukje onverwacht weer opduikt en de puzzel compleet maakt. Toch zou ik  graag nog mogen zien waar precies ze deze gezamenlijke shit aan te danken hebben en vooral hoe ze dit gaan oplossen. Maar deze serie stamt uit 2016 en is reeds afgekapt na seizoen 3. Dus ik kan zelf wel een wat gaan verzinnen, heb ik ook gedaan*, maar eigenlijk ben ik gewoon nog helemaal niet klaar met StartUp.

MAAR ER IS HOOP! Ik begrijp uit geroezemoes op internet dat nu StartUp is losgelaten op Netflix er wat smeekbedes en pitches bij de makers en dergelijken worden gedaan om ideeën en financiën te ronselen om een vierde seizoen te realiseren.

En hoe dit zich zal ontvouwen kan ik natuurlijk ook niet voorspellen, maar vooralsnog klinkt het als het begin van iets dat toch een best goed verhaal zou kunnen zijn. 

*Mijn theorie is, ondanks dat Izzy dat deze mevrouw Stroud ontmaskert en aan het licht brengt dat ze die eigenlijk een andere naam heeft, ooit voor NSA heeft gewerkt maar vandaag de dag bij de Black Ops-afdeling van de CIA op de loonlijst staat, dat het toch allemaal te herleiden valt naar een verbitterde Mara die uit wraak en andere egoïstische beweegredenen de troon heeft gepakt ten koste van alle gezelligheid.

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs met napraat?

 

Volg me dan op: Facebook 

En op: Insta

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht