Nieuwe Buren seizoen 3 - Zoete koek tot de voorlaatste hap

Het wordt lekker druk in de Zonnewijk. Er is in Nieuwe Buren seizoen 3 op Videoland een blik nieuwe buren opengetrokken waarmee er uiteindelijk zelfs twee adressen in de beroemde wijk in Almere nieuwe inwoners hebben gekregen. Bovendien blijkt Carl, die het fort “bewaakt” terwijl mijn lievelings-Lilly moet zitten, echt een hele leuke jong volwassen zoon genaamd Luc te hebben. En die mag ook meedoen.

SPOILERS, links en rechts

Het begint meteen met de vrijlating van Lilly, wat wel speciaal voor mijn pret zo lijkt gepland. Eenmaal terug in de Zonnewijk heeft ze al snel een klik met die leuke Luc. Ze begrijpen elkaar gewoon, wat door het leeftijdsverschil niet echt voor de hand ligt, maar daardoor juist extra leuk is om te zien. Hij noemt haar zelfs “een soort Godmother”. Ik zat natuurlijk te klappen op de bank!

En wat blijkt ook nog, Lilly heeft haar criminele talent weer een beetje beter kunnen ontwikkelen in de gevangenis. Eerst volgde ze haar instinct, in de bak is ze in de vorm van medegevangene Wilma een soort mentor tegen het lijf gelopen die ze na haar vrijlating nog regelmatig bezoekt. Naast raad- blijkt Wilma ook werkgever die verschillende klussen toewerpt zodat Lilly aan de slag kan. Jottum!

De strubbelingen van Lilly zijn trouwens maar een klein onderdeel van Nieuwe Buren, waar naast het grote verhaal, namelijk de strijd om de voogdij van Roosje, nog veel meer gebeurt. Ik heb me geen moment hoeven vervelen. Van plaaggeesten uit het verleden tot zelfhulpgoeroe’s wiens levens ook niet alleen over rozen gaan, lastige pubers met pillen, en volwassen buren die klieren als kleuters. En als je dat zo na elkaar hard op zegt dan lijkt dat allemaal misschien wat vergezocht maar daar heb je tijdens het kijken geen moment last van.  De ene scene gaat zo naadloos in de andere over, dat je echt alleen maar achterover hoeft te hangen om het allemaal maar te zien gebeuren. Geen moment voor afleiding. En dan zijn ook nog nieuwe buren met een vooralsnog onbekend verleden waar nog van alles van naar boven kan komen waar ik nu al naar uit kan kijken.

Maar in de laatste aflevering raak ik toch best een beetje de flow kwijt. Want dat Luc die zielige Peter (echt de enige die maar niks fout doet de hele tijd) niet alleen een kopje kleiner maakt, maar ook nog voor dood achterlaat, gaat volgens mij te ver. Ja, natuurlijk baal ik er persoonlijk van dat het veelbelovende duo Luc en Lilly uit elkaar is, maar daar komt het niet door.

Luc is zeker een boefje, waarschijnlijk een crimineel in de dop, maar een moordenaar? Nu al en waarom nu helemaal? Dat komt me echt te rauw op mijn dak vallen en breekt mijn filmische illusie. Het zet me aan het denken en volgens mij is het helemaal niet de bedoeling dat je als kijker een beetje gaat zitten nadenken.

Want vervolgens ga ik mezelf ook nog afvragen hoezo Fey en haar moeder doodleuk naar België gaan, terwijl ze net heeft toegegeven zich te hebben laten verleiden door een weddenschap, Peter gedrogeerd te hebben om hem vervolgens te verkrachten en ze ook nog “OOPS” zwanger is geraakt. Misschien is Anouk niet de beste moeder en zijn er verzachtende omstandigheden, maar er zitten toch wel wat consequenties aan Fey haar op z’n zachts gezegd grensverleggende gedrag?

Dus die twee voorvallen vind ik zo op het einde behoorlijk zonde en staan wel erg in contrast met mijn ervaringen van de afleveringen ervoor. Ik denk ook dat het ontvoeren van Roosje door koekkoek-Eva al cliffhanger zat was geweest.

En zo heeft Nieuwe Buren de Derde mij in de laatste aflevering op een niet zo goede manier aan het denken gezet. En dat vind ik jammer, want de afleveringen ervoor heb ik gewoon verslonden.

Als zoete koek.

Ik heb ook een blog over seizoen twee: Nieuwe Buren seizoen 2, Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

 

Volg me dan op: Facebook. En op: Insta

Dit artikel delen? Dat kan:

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    daniel (vrijdag, 22 november 2019 21:36)

    seizoen twee laatste deel eva wat is er gebeurt tussen het moment dat ze oog in oog kwam met Steffi haar oude gebuur waarmee ze een avontuur heeft gehad en een kind die ze dan ook heeft verloren.

  • #2

    Ilja (vrijdag, 21 februari 2020 00:27)

    Super achtelijk de laatste aflevering van seizoen 3. Wat een domper Het is ect afgeraffeld en ik vond de series juist zo leuk, jammer dat ze er zon raar ein aan gebreid hebben. Dat Luc opeen Peter vermoord hahaha belachelijk wat bad screen wroting material!

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht