Nieuwe Buren seizoen 2 - Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ik dacht dat Nieuwe Buren een serie van één seizoen zou blijven aangezien het in mijn beleving een afgerond einde was. Iedereen was ook zo’n beetje dood. Maar behalve dat dat iets genuanceerder bleek te liggen, kwam er ook gewoon weer een stel nieuwe buren in de Zonnewijk wonen. Fijn, maar ook nogal logisch, wanneer het gaat om een serie die Nieuwe Buren heet natuurlijk ;).

Nieuwe Buren 2 Blog op www.studiolasogne.nl

Seizoen twee gaat dus ongeveer verder waar we gebleven waren met de nog levende en bekende personages, maar vertelt ook het verhaal van de nieuwe buren en hun meegebrachte bagage. Natuurlijk vinden de toestanden waar seizoen één mee is geëindigd en de problematiek omtrent het nieuwe stel elkaar, waardoor de boel, door subtiele samenloop van omstandigheden, best wel uit de hand loopt.

PAS OP, SPOILER (een kleine, maar toch)

Dat blijkt ook voor buurvrouw Lilly Hoogstraten. Van de een beetje een viezige, nare, nieuwsgierig loerende buurvrouw die je echt niet in je straat wilt uit het eerste seizoen, heeft haar personage een aardige transformatie doorgemaakt. En dat deed ze niet expres, het overkwam haar maar.

Toen ze haar man Jasper betrapte op zijn smeerlapperij (nog in seizoen 1), stortte de wereld die ze kende in en begon ze het langzaamaan over een andere boeg te gooien. Je ziet haar aftasten, wikken en wegen en tot beslissingen komen waar ze ook zichzelf mee verrast. En enorm van opknapt trouwens. Ik vind dat ontzettend leuk om naar te kijken.

Ze kiest, met alle respect, op haar leeftijd, voor zichzelf en dat blijkt iemand anders te zijn dan wie ze was toen Nieuwe Buren begon.

Vandaar dat ik er best van baalde dat ze de bak in vloog terwijl ze net zo lekker op dreef was, de traplift ver achter zich had gelaten en haar nieuwe pad op naaldhakken betrad.

Ik zag haar al opleven als de nieuwe Diva van de Zonnewijk, meerdere ondernemingen opkopen en uitgroeien tot de Godmother van Almere. Nu hoop ik dus van harte, dat een eventueel derde seizoen begint met een vrijspraak wegens onvoldoende bewijs of iets dergelijks….  

Want ik zou haar graag nog weer wat beter willen leren kennen.

En haar nieuwe buren natuurlijk ook!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht