The X-Files - The truth is gewoon out there, hoor

Ik heb echt vreselijk genoten van het elfde seizoen van the X-Files op Fox. Ik realiseer me nu ook, dat ik bij het kijken van seizoen tien wellicht iets te geobsedeerd ben geweest met het cadeau krijgen van the truth.

Niet dat ik opeens achteraf seizoen tien wel goed vind, want dat is volgens mij gewoon een rommeltje. Maar ik realiseer me wel dat deze serie stamt uit een tijdperk toen on demand-bingen nog ver in de toekomst lag. The X-files is geen film opgeknipt in dertien op-cliffhanger-eindigende-delen maar een gebundeld aantal afleveringen waarvan elk een op zich staande is, terwijl er een rode draad doorheen geweven zit. Die je dus, volgens mij idealiter, een keer per week kijkt.

Door die bril heb ik in alle ontspannenheid het elfde seizoen gekeken en dat kan ik iedereen aanraden, want zonder al te veel irreële verwachtingen kijkt dat een stuk prettiger. Door me niet te veel te focussen op de antwoorden waar ik verdomme recht op heb, kon ik veel beter genieten van alle sci-fi, fantasy, en spirituele toestanden die op me zijn afgevuurd.

Bij elke aflevering zat ik in mijn handjes te wrijven, benieuwd naar wat ik nu weer voorgeschoteld zou krijgen. Cartooneske karikaturen, bizarre spookverhalen, en veel grapjes om van te gniffelen. Die grapjes en chemie tussen Mulder en Scully zijn trouwens sowieso tijdloos. Ik denk dat de makers hun jaren negentig-product succesvol in het nu hebben gehesen zonder de originele formule de rug toe te keren. Want die dystopische ‘Black Mirror’-aflevering bijvoorbeeld is gewoon steengoed. Hartstikke actueel en Mulder en Scully op het lijf geschreven en past als gegoten bij The X-Files. Zo zie je maar, ik pas me een beetje aan, zij integreren ook een beetje in het nu en zo hebben we allemaal pret.

Ja, dat, en er was ook best wat truth.

SPOILERS out there

De truth is namelijk dat er buitenaards leven eigenlijk ook al is bewezen, want mede met alien-DNA, is zoonlief William in elkaar geknutseld. En succesvol, want hij heeft superkrachten waardoor bij elke Marvelheld letterlijk het water uit de mond zal druipen. Maar oom Ben zei het al: “With great powers come great responsibilities”, en dat is iets waar een puberjongen zoals William eigenlijk nog niet klaar voor is. Dat zou toch best een springplank kunnen zijn voor een volgend seizoen? Zou hij er een puberaal paranormaal potje van gaan maken?

Op zich mogen ze van mij daar gewoon mee op de proppen komen hoor. Hoewel door het afblaffen van Cancer Man (ja sorry hoor, ik weet ook wel dat hij tegenwoordig Cigarette Smoking Man wordt genoemd, maar dat bekt toch niet?), is er toch een soort vorm van afsluiting.

Toch nog iets cadeau gekregen!

Voor meer X-Files lees je ook:

Waarom The X-files een elfde seizoen nodig heeft

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

 

Volg me dan op: Facebook. En op: Insta

Dit artikel delen: Dat kan:

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht