Waarom The X-files een elfde seizoen nodig heeft

The X-files seizoen 10, lees erover op de serie blog op www.studiolasogne.nl

The truth? Ik heb me onlangs door door het tiende seizoen van the X-files geworsteld. Of het was echt teleurstellend, of ik heb het gewoon niet begrepen. Hoe dan ook moet ik bekennen, I can't handle the truth.

Opgepast, deze blog heeft SPOILER-garantie

Ik smachtte naar een dikke-vette-zie-je-wel? van Mulder na ontdekking van het doorslaggevende bewijs van buitenaards leven. En dan als ultieme beloning de verklaring over de verdwijning van zijn zusje. Maar dan wel verrassend. Echter bleken tig andere 'zaken' in het slechts zes afleveringen tellende seizoen gepropt en dat werd me allemaal een beetje veel te veel.

Cigarette Smoking Man verklapte een wereldwijde samenzwering, Scully's moeder ging dood, er brak er een wereldwijde epidemie uit en Scully en Mulders liefdesbaby zou wel eens 'de verlosser' kunnen zijn. En was er ook nog een aflevering die (toch als vanouds) opereerde volgens het monster-of-the-week-principe en juist grappig bedoeld was. 

Wat ook grappig bedoeld was, waren de "nieuwe" Mulder en Scully  in vorm van Miller en Einstein. Volgens mij zijn die namen alleen al te flauw voor woorden. Als het de bedoeling is een X-files "The Next Generation" te maken, met kopieën van de originele cast, dan mag daar van mij meteen een kruis doorheen. 

Heb ik dan misschien in mijn herinnering The X-files wat mooier gearchiveerd? Televisie kijken, (oma vertelt) was, toen the X-files in de jaren '90 begon, natuurlijk ook heel anders. Bovendien wás er vaak niets anders. Ja, Baywatch, maar daar haalden wij natuurlijk onze neus voor op. Nee, the X-files, beter was er niet. 

En beter is het niet geworden, maar ik hoop nu intens op verlossing in de vorm van een (voldoende-afleveringen-tellend) elfde seizoen, want ik "want to believe" dat “the truth is still out there...”

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

 

Volg me dan op: Facebook 

En op: Insta

Dit artikel delen? Dat kan:

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht