How To Get Away With Murder - Is een vertrouwde formule

Heerlijk om de eerste dag in het nieuwe jaar met seizoen 3 van How To Get Away With Murder van ABC op Netflix te beginnen. Languit op de bank met wederom hetzelfde luna-park-op-de-kermis-achtige-horror-liedje.

Ja, en daar is ze weer: Annalise Keating, afwisselend powervrouw en dan weer voorbijkruipend wrak. Verlosser of juist aanstichter? Je komt steeds meer over haar en haar verleden te weten, maar toch is ze voor mij geen haar veranderd: een constant en uitgebalanceerd combinatie-menu van egoïstische bitch en beschadigd vogeltje in een. En hoewel dat misschien best wel riekt naar sleur, vind ik dat dan toch wel meevallen. Of in ieder geval heb ik er geen problemen mee.

SPOILERS

De vertelstijl is ook identiek met de voor-deze-serie-typerende snelle en zeg maar mind-fuck montage met multi-interpretabele-flash-forwards. En ondanks dat de beelden van het afbrandende (spook)huis van Keating best wel in herhaling vallen, worden ze er eigenlijk alleen maar spannender van. Want wie-o-wie stak deze mansion in de fik? En is verantwoordelijk voor het daarbij onvermijdelijke lijk?

Het hoe en wat moet worden onderzocht door Keating en andere constante factor: het studentengroepje, waarvan de leden bij het minste of geringste over de waarheid en moraal lopen te janken, terwijl ze allemaal zelf iets verborgen houden en leugentjes voor eigen bestwil met opvallende regelmaat eruit glippen. Ze leren elkaar wel steeds beter kennen en daarbij worden hun onderlinge karakters en hun verledens en verhoudingen verder uitgediept. Of uitgemolken, het is maar hoe je het bekijkt. ;)

Dat riekt af en toe best naar soap* waar ik ook best een beetje doorheen moest bijten, maar aan de andere kant krijg je dan wel na 15 spannende afleveringen met grotendeels een lekkere flow, een mooie opgeloste zaak én een fraaie cliffhanger. Die hint naar de vader van Laurel, die te veel macht heeft waarvan duidelijk mag zijn dat mannen in dat soort posities daar vroeg of laat misbruik van zullen maken, betekent dat er weer behoorlijk wat trammelant op het programma staat.

En als dat vierde seizoen een verrassende weg in zou slaan en ze dus niet weer dezelfde formule zullen toepassen maar iets anders spannends, dan zou ik dat natuurlijk helemaal toejuichen. Maar de waarheid is ook dat wanneer ze wel hetzelfde trucje doen, ik het waarschijnlijk ook een lekkere serie zal gaan vinden. Komen ze ook mee weg.

Helemaal op zo’n hangdag als nieuwjaarsdag.

*Connor deelde bijvoorbeeld al een ex met Michaela, maar Michaela doet het nu met Asher die het eerst met Bonnie deed die het nu met Frank heeft gedaan die eerst met Laurel was die op haar beurt zwanger blijkt van Wes. Oliver maakt het uit met Connor maar niet voordat hij solliciteert naar een functie in het kantoor van Annalise waardoor hij dus constant op zijn ex’s lip zit.

Voor meer How To Get Away With Murder lees je ook:

How to Get Away With Murder 2 - Is geen horror

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

Volg me dan op Facebook en Insta.

Dit artikel delen? Dat kan:

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht