Girlboss - Voldoende vermakelijk

Kind naar bed, man naar voetbal en de magnetron zegt ping. Mooi moment voor een chick(net)flick(s). Dus de Netflix Orignal Girlboss opgezet en ruim de helft van het eerste seizoen er in een avondje doorheen gerost.

Girlboss gaat over Sophia, haar issues met volwassen worden, voor zichzelf zorgen en het hele eerst-geld-verdienen-alvorens-het-uit-te-kunnen-geven-model, wanneer ze het licht ziet en haar vintage-kleding-zaak op E-bay lanceert. Ze koopt tweedehands kleding voor een prikkie, pimpt deze met behulp van schaar, kraaltjes en wat het universum maar aanreikt en verkoopt die items online onder de naam ‘Nasty Gal’.

De afleveringen zijn kort, kleurrijk en grappig, hebben lekkere muziek en het hoofdkwartier is een keertje niet in New York gesitueerd maar in San Francisco. De onderwerpen zijn lollig en vaak luchtig en de sidekicks ook. Het tempo is vrij relaxed, dus nagels vijlen en lakken tijdens het kijken is geen enkel probleem.

Enige nadeel aan deze serie vind ik dat Sophia zelf volgens mij niet altijd zo grappig overkomt als denk ik wel bedoeld is. Haar teksten zijn gevat en representeren die van een jong volwassene die het altijd beter denkt te weten, ze ziet er ook echt cool uit, is agressief en luidruchtig en zeer onredelijk. Maar soms ligt mijn sympathie toch meer bij degene waar ze onredelijk tegen doet omdat ik die dan aandoenlijk of grappiger vind of even beter kan begrijpen. Ik denk dat het de intentie van de makers is, dat ik juist die andere persoon dan dik zou uitlachen....

Soms sympathiseer ik me meer met ‘de rest’ dan met de hoofdrol. Luke Cage is me d’r zo’n eentje maar het extreemste heb ik het bij Dharma en Greg omdat in die serie is echt iedereen leuk is, behalve Dharma en Greg.

Zo erg is het bij Sophia niet en zij is voor mij zeker het middelpunt van Girlboss, maar ik denk toch dat ik haar timing net een beetje off vind waardoor haar krijg-toch-allemaal-de-vinkentering-vibe, soms te rauw op je dak valt in plaats van dat het een oh-nou-ja-wat-doet-ze-nu-weer-effect-op-een-goede-manier teweegbrengt. 

Desalniettemin haalt ze zich van alles leuks op de hals en komt er genoeg van alles leuks op haar pad. Als de situatie zich voordoet dat ik en de bank weer wat tijd voor elkaar hebben, dan ga ik zeker verder kijken. Dus ondanks dat Sophia wat mij betreft hier en daar zelf best wat bijgevijld mag worden vind ik Girlboss een voldoende vermakelijke serie die je gewoon niet te serieus moet nemen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht