The Handmaid's Tale seizoen 5 - Praise be m'n hol

Als ik The Handmaid's Tale seizoen 5 aan zet realiseer ik me vrij snel: dit wordt natuurlijk (net als al de voorgaande seizoenen) een mentale uitputtingsslag. Geen genade.

SPOILERS BE OPEN

En dat is ook zo. Want ondanks dat June Osbourne de beste, de grootste en de president van Amerika zou moeten zijn is ze er wel ontzettend goed in om steeds niet te doen wat ik wil dat ze doet.

Ik bedoel, martelt ze die stink-Fred eindelijk aan gort in het vorige seizoen, gaat ze zichzelf in dit vijfde seizoen meteen aangeven voor die daad. Gelukkig maar dat ze bij de politie van Canada niet in die aangifte trappen, wij staan dan wel weer doodsangsten uit. 

Maar als ze dan doet wat ik wil, dan maakt ze het zo vreselijk ruimschoots goed. Dat moment dat ze praktisch uit het niets bij Serena op de autoruit beukt om haar te bedreigen is extatisch. Ik denk dat ik misschien een beetje ben gaan staan toen ik dat zag gebeuren. 

Want Serena moet ook kapot. En gauw. Toch? Of niet. Ehm?

Serena, waarvan we allemaal weten dat ze veel te veel misselijke en onvergeeflijke daden op haar naam heeft staan. Waaronder niet alleen fysieke mishandeling, vernedering, en herhaaldelijke 'ceremoniële' verkrachtingen. Nee, ze is zelfs zo laag en in-en-in-triest is dat ze Hannah heeft gebruikt (meer dan eens) om June kunnen te treiteren. Genoeg walgelijks waardoor haar te laten vierendelen nog een milde straf zou zijn. Schept diezelfde, ik bedoel dus die Serena-she-devil, aanstichter van al het kwaads, mede-afschaffer van elke vorm van emancipatie en met haar volslagen verknipte religieuze wereldbeeld, gebrek aan moreel besef of respect voor wie of wat dan ook, nu iets van een band met June? Na alles wat er is gebeurd?

HUH?

Wij houden zoveel van June Osbourne, het begint zorgwekkend te worden. We trekken ons haar leed echt erg veel aan want dat is boeiend, spannend maar ook zo vreselijk vermoeiend. En dat al vijf seizoenen lang. Maar deze mindfuck…

Wat staat ons in godsnaam nog meer te wachten van dit verhaal dat je steeds even optilt om vervolgens weer onderuit te trappen?

Op de hoogte blijven van nieuwe blogs?

 

Je kunt me volgen  op: Facebook 

En op: Insta

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht