The Crown - Boeiend, maar ik had op iets meer Engelse humor gehoopt

The Crown van Netflix lees erover op dramaserie blog op www.studiolasogne.nl

Van de Netflix serie The Crown, die gaat over een instituut waarvan de aanvoerder door god persoonlijk uitgekozen zou zijn en zich afspeelt binnen een familie waarvan de wederhelften zich dagen moeten vervelen met te veel geld en te weinig verantwoordelijkheden, had ik veel meer flauwekul, schandaal en drama verwacht. Na diverse series zoals bijvoorbeeld House of Cards, of na wat de media recentelijk over de-Trump-vs-Clinton-mania te melden hadden en wat er allemaal wel niet bekend is over onze eigen Benno ben ik wellicht wat bevooroordeeld geraakt....

Seizoen 1 van The Crown bevatte namelijk naast The great smog of London, helemaal niet zo veel schandaal als verwacht en lijkt me zeker niet (over)gedramatiseerd, voor zover ik dus zoiets kan beoordelen.

De persoon die door onder andere een studie geschiedenis meer bevoegd is om commentaar te leveren wat betreft historische accuraatheid zit naast mij op de bank. Ik heb het over de liefde van mijn leven, vader van mijn kind, rots in de branding, samengevat: mijn huisgenoot. Ook hij heeft gedurende de serie weinig tot geen commentaar geleverd. Dus ook dat doet mij geloven dat het allemaal best wel aannemelijk is verteld. Maar dus wel anders dan ik had verwacht.

Ik dacht altijd dat die koningin van Engeland een nogal omhooggevallen moeilijke vrouw (niet te doen) was. In the Crown lijkt ze meer een jonge, soms naïeve koningin maar met het hart op de juiste plek. Ze is betrokken, luistert goed en laat zich adviseren. Echter stelt ze koste wat kost de monarchie boven alles. Maar hoe kan ze ook anders wanneer dit haar al vanaf haar tiende levensjaar is ingepeperd?

Het eeuwig verdedigen van die kroon in een land waar kerk en staat niet gescheiden zijn, levert wel bepaalde conflicten op tussen Elizabeth II, de-door-god-aangewezen-koningin en de mens Elizabeth. Het seizoen eindigt met een dergelijk conflict dus dat drama en of schandaal zou een volgend seizoen ook nog makkelijk kunnen komen. (Waargebeurd verhaal dus waarschijnlijk nu al te vinden op Wikipedia ;)! )

Maar vooralsnog dus nog geen ingewikkelde complottheorieën, persoonlijke belangen voorop gesteld of in-het-wild-rondslingerend DNA, maar een verhaal over een vrouw die een (wellicht niet in elk opzicht even praktisch) systeem moet runnen, de winkel open houdt en dat doet op een manier waarvan ze denkt dit het beste is voor volk en vaderland.

Ik vind The Crown een boeiende serie. Spannend en informatief. Alleen had ik wel op iets meer Engelse humor gehoopt, dan was het helemaal mijn kopje thee geweest.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht