Penny Dreadful - Mooi verrot

Wat kan die Vanessa Ives er ontzettend verrot uit zien.

Penny Dreadful van Netflix, lees erover op de dramaserie blog op www.studiolasogne.nl

Penny Dreadful  vertelt het tragische verhaal van de eigenlijk best wel knappe Miss Vanessa Ives en haar eigenzinnige ‘groep’ waarmee zij in Victoriaans London bivakkeert en onderzoek verricht naar haar connectie met ‘het kwaad’. Waar ze er dus geregeld ontzettend verrot bij uitziet. Maar dan wel op een goede manier.

Want bij een horrorserie verwacht je natuurlijk dat bepaalde personages en settings er ontzettend verrot uitzien. Maar bij Penny Dreadfull wordt die verrotheid wel ontzettend mooi in beeld gebracht. Schitterend zijn bijvoorbeeld de straten van verrot en vertieft Londen. Ratten, armoede, prostitutie en allerhande tuig. Maar zo sfeervol en mooi gemaakt dat je het vuilnis zo ongeveer door de tv kunt ruiken.

Het verhaal is ook al zo bitter. Naast het verrotte leven van Vanessa Ives, blijkt dat voor haar hele fellowship de tegenslag zich opstapelt. Onder haar posse vallen ook diverse figuren uit de literatuur die al wereldberoemd zijn, Dr. Frankenstein en zijn creatie bijvoorbeeld. Echter staat het verhaal waar ze faam mee behaald hebben niet centraal,  maar hebben ze te kampen met allerlei ellendige thema’s zoals de dood, verderf, verslaving, liefdesverdriet, noem maar op. Het lijkt wel alsof Ives ze met haar aanwezigheid alleen al besmet met de duisternis. 

En het meest wrange is nog dat ze het allemaal helemaal niet zo bedoelt en juist alles op alles zet binnen haar kunnen om het onheil zo veel mogelijk te beperken. Ze vecht zich letterlijk verrot om vooral niet toe te hoeven geven aan wat zich meester van haar probeert te maken. Dit maakt haar pijn pijnlijker en haar lot nog tragischer.

Penny Dreadful is een spannende serie over verdoemenis, laat schoonheid van het lijden, pijn en ellende zien, de tragiek van lotsbepaling en een hele knappe dame die er echt extreem verrot uit kan zien. Maar dat neemt natuurlijk niemand haar kwalijk na wat haar allemaal voor de voeten wordt geworpen... 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Job Weemoedt (woensdag, 19 oktober 2016 19:48)

    Goede blog! Lijkt me een leuke serie om te zien.

    Weet je wat trouwens ook een leuke serie is? Boston Legal, echt een aanrader, past helemaal in jou straatje!

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht