Game of Thrones - Iemand blij maken met een dode mus

O my GOT. De finale van seizoen 6. Wat een aflevering. Wat een cliffhanger.

Game of Thrones van HBO, lees erover op de serie blog op www.studiolasogne.nl

OPGEPAST! LOSLOPENDE SPOILERS!

Sodeknetter wat ben ik blij dat de mussenplaag is opgeblazen met vloeibare groene kryptonite. Heer-lijk theatraal. Ik had echt zo’n hekel gekregen aan die hypocrieten dat het soms zelfs leek dat ik sympathie gingen voelen voor Cersei. En ook dat neem ik ze natuurlijk ontzettend kwalijk. Vooral dat.

Wel vind ik het echt jammer dat Margery erbij is ontploft. Na Igrtte nu mijn favoriete dode. Eerlijk gezegd dacht ik juist dat zij op een plannetje broedde om die tjif-tjaf club buiten spel te zetten, maar helaas. Zij doet ook al niet meer mee. Ik zal haar missen, maar tegelijkertijd ben ik vol verwachting en nieuwsgierig naar de volgende zet van haar oma. Die pikt dat natuurlijk allemaal niet.

En dan Tommen na die explosie. Dat shot vanuit die torenkamer, de machteloosheid. Ik dacht, wat mooi die stilte, die rust, alleen die afstand door dat raam met in de verte die nasmeulende catacombe…. En toen de sprong…

En toen waren ze op, ze waren gewoon allemaal op. Al Cersie haar kroost, opperdepop. Wie moet er nu op de troon? De Baratheons-verwanten van wijlen koning zijn namelijk ook op. Stannis, Shirine, in vlammen op! Of hobbelt er wellicht nog een bastaardje of twee over Westeros?

Dankzij Bran in zijn functie van drieogige raaf (Wat is dat eigenlijk voor een baan?) werd die vraag dezelfde aflevering nog beantwoordt ook!

Dat Jon Snow niet de bastaard van Ned was, maar ukkie van zijn zus Leanna, daar werd al over gespeculeerd, maar dankzij Bran weten we het zeker. Dat Leanna de grote liefde van Robert was (wat hij ook niet bepaald onder stoelen of banken schoof), betekent dat dan dat er toch een bloedverwant in Westeros rondwaant? Onze eigen uit-de-dood-herrezen-superheld-Jon-Snow-die-zijn-doodherrijzer-de-laan-uit-stuurde nu dan ook nog de heire to the throne? Na de cliffhanger van vorig seizoen hoopte ik nog op een hoge functie voor hem bij de White Walkers, maar zo vind ik het ook leuk.

Maar Gendry dan? Dat was toch een potentiële bastaard van Robert? Of was het Podrick? En waarom leken die ook alweer op elkaar? Het begint me zo langzamerhand echt een beetje te veel te worden en mijn theorieën maar uit de lucht gegrepen. Dan toch maar proberen de boeken uit te lezen. Ik ben al op bladzij 200...

Maar ach wat zou het, de mussen zijn dood! Champagne! Over iemand blij maken met een dode mus gesproken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht