Nashville stopt, ofwel mijn Guilty Pleasure en ik gaan uit elkaar

Ik lees zojuist dat Netflix's Nashville stopt en eerlijk gezegd ben ik opgelucht. Nashville is mijn guilty pleasure. Net zoiets als witte bonen in tomatensaus met mayo en de greatest hits cd van Toto. Ergens kun je er intens van genieten, tegelijkertijd is het om je dood te schamen…

Nashville van Netflix, lees erover op de serie blog op www.studiolasogne.nl

Ter mijn verdediging: ik ben er ‘ingetrapt’. Nashville is mij verkocht als een dramaserie over de ins en outs van de countrymuziek. Met Michiel Huisman. Echter bleek het een soap te zijn waarvan de personages ook zingen of gitaarspelen en te pas en te onpas ya’ll zeggen…

Dat overkwam me ook bij The Walking Dead, een soap over zombies. En natuurlijk bij Lost, dé soap over verstekelingen. En zelfs bij True Blood, een serie die zo goed begon, zat ik toch het laatste seizoen te kijken naar een soap met vampiers.

Hoe komt dat toch, dat een serie die een hoopvol drama lijkt te zijn zich langzaam maar zeker weet te transformeren tot soap en daarbij alle diepgang aan de wilgen hangt? Het lijkt er in ieder geval op dat een serie bij te lang doorgaan wel eens vervalt in een versoapt plot.

Eigenlijk moet je dan gewoon uit elkaar.

Maar op het moment dat mijn versoapt-plot-alarm afgaat is het eigenlijk altijd al te laat en ben ik allang slaaf van mijn eigen loyaliteit naar zo’n serie. Je hebt tenslotte een investering in die karakters en verhaallijnen gedaan. Dat geef je dan niet zomaar op en kijk je tevergeefs door zonder er zelf nog van op te knappen, met als mogelijk resultaat dat je vergeet dat het ooit ook leuk is geweest… Jammer is dat.

Vooruit, nog een avondje met Rayna James

Natuurlijk is bij Nashville mijn versoapt-plot-alarm allang afgegaan. En natuurlijk heb ik dat alarm (weer) genegeerd en kijk ik nog steeds op Netflix wanneer er weer een afleveringetje klaar staat. Daarom ben ik blij dat de schrijvers er nu al een eind aan brijen en ik en mijn guilty pleasure nu nog als vrienden uit elkaar kunnen.

Het is goed zo.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht