Weemoedt -  Mag van mij wel wat minder cool..

Na een spetterende openingsaflevering met een in-je-gezicht-slaand-openings-shot en een zeker zo lekkere tweede aflevering, slaat Weemoedt halverwege de serie even een andere weg in.

Weemoedt van Videoland, lees de dramaserie blog op www.studiolasogne.nl

PAS OP: ER KOMEN SPOILERS

Weemoedt wordt, weer net als Hank Moody (Californication) trouwens, genaaid door een minderjarige, wat desastreuze gevolgen teweeg brengt. Hierdoor verliest hij zijn paradepaardjes, en dus zijn zaak, en loopt de verstandhouding tussen hem en Fre, de baby-mama die het allang met een ander doet, een aardige deuk op.

Arme Job peert 'em naar Frankrijk waar hij en vriend alcohol eens even gezellig de balans opmaken. En hoewel er hier en daar echt nog wel wat te gniffelen valt, is Job hier echt zielig en had ik tijdens het kijken oprecht met het personage te doen.

Verrijkend is het om middels deze emotionele detour niet alleen Jobs sarcastische, maar ook zijn op-rand-van-de-afgrond-kant te leren kennen. Hij moet terug naar Nederland omdat - door die ellendige minderjarige - hij dus alle schijn tegen heeft....

Maar dan...

Maar dan gaat het voor een serie die “Weemoedt” heet ons Job opeens wel erg voor de wind. Dat de vrouwen als bosjes voor hem en zijn vlotte babbel blijven vallen begrijp ik helemaal, maar daarnaast is hij plots zo nobel dat ik er een beetje onpasselijk van word.

Hij slaat een knoeperd van een erfenis af, ondanks dat hij dat geld goed kan gebruiken voor zijn doorstart, alleen omdat hij het niet goed kon vinden met zijn (nu dus dooie) pa. Hij haalt met zijn team een Japanse klant binnen die dolgraag de Vlaamse parade-hengst boekt, maar wanneer blijkt dat die Belg eigenlijk liever thuis had gezeten, blaast Job de commercial gewoon af! En dan blijkt ook nog dat hij alle naakten van Fre heeft opgekocht, omdat hij geen zin had dat tout grachtengordel naar een beeld van zijn blote vrouw zou kijken.

Wat een held zeg.

En dan komt het allemaal nog goed ook.

Ik ben zeker benieuwd naar een tweede seizoen maar van mij mag Weemoedt nu wel weer wat minder cool.

p.s.

En waar ik ook mee zit: Dat moddervette openingsshot van aflevering 1, waar het gevoel flash-forward van afdruipt. Verwees dat nou ergens naar? 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht