Weemoedt - De Römer original

Weemoedt is een Nederlandse ‘Videoland Original’ met in de hoofdrol Thijs Römer, naar het boek van Thijs Römer, met scenario van Thijs Römer onder regie van Jon Karthaus en Thijs Römer. Een Römer original zeg maar...

Weemoedt op Videoland, lees erover op de dramaserie blog op www.studiolasogne.nl

Centraal staat Job Weemoedt, een talent-scout-manager-type die zich als agent van Talent Republic ontfermt over (opkomende) BN'ers en een omhooggevallen ‘kutvoetballer'. Hierbij maakt hij de weg vrij en neemt hij verantwoordelijkheid voor hun (ego)problemen waar hij zelf dus nogal talentvol in blijkt te zijn.

Door onder andere cokegebruik en ander ‘ontoelaatbaar’ gedrag uit de pers te houden zorgt hij, zelf dan wel doorgesnoven en volgetankt en met mobiel permanent vastgeplakt in de hand, dat zijn talenten zo ongeschonden als mogelijk hun carrière kunnen voortzetten. Hierbij is hij net als Hank Moody van Californication scherp en melancholisch en durf ik zijn onderhandeltechnieken best onethisch te noemen.

Sowieso zijn er naast vlotte tong en inname van bepaalde geestverruimende middelen meerdere parallellen met Moody. Want Weemoedt is niet alleen de sex-drugs-rock-’n-roll-fixer van glitter-’n-glamour uit Amsterdam en Hillywood, maar ook een ontzettend lieve papa voor zijn kind en ook nog ziekelijk verliefd op zijn ex en baby-mama. En die baby-mama heeft zojuist besloten om zich permanent aan een ander te binden.

Weemoedt zit echt volgeprakt en aangestampt met vuige, grove en/of beledigende dialogen. De knipogen naar de realiteit met grappige verwijzingen zijn treffend. En wanneer je doorhebt welke beroemdheid er nu precies gepersifleerd wordt lig je echt even in een deuk. Weemoedt heeft vaart en je kijkt een aflevering erdoor alsof je een raketje eet. En Thijs Römer is trouwens gewoon cool.

Ik hoop nu al op een tweede seizoen, want ik heb me echt kapot gelachen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Meer Studio Lasogne...


Op de teksten en afbeeldingen van deze site berust auteursrecht